ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye’nin öncelikli ve önemli sorunları var” 

“Türkiye’nin öncelikli ve önemli sorunları var” 
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2020 / 13.32
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2020 / 13.32

Türkiye’de çok ağır şekilde etkisini sürdüren bir kriz varken gündemin milletvekili maaşlarına endekslenmesini doğru bulmadıklarını söyleyen GSO Başkanı Nejat Koçer, Türkiye’de çok daha önemli sorunlar varken, gündemin acil olmayan konularla işgal edilmesinin hoş olmadığı görüşünü savundu.

TOBB’un bugün Ankara’da düzenleyeceği Sektör Kurulu toplantısına katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Koçer, Sabah’ a yaptığı açıklama, “Türkiye’de bir kriz var, reel sektörün sorunları, toplumun sorunları yığınlarca. Ekonomi bozuk, ekonomiden sorumlu Bakan ortada yok, çözüm arayacak meclis yok, sorunlar olduğu gibi meydanda. Önce bunun çözümlenmesi gerek. Reel sektörün sorunları çözümlenmeli.

Türkiye’de şuan konuşulması gereken işsizlik, istihdam, ihracatın artırılması. Türkiye öncelikle bunları konuşmalı ve çözümler üretilip uygulamaya konmalı. Türkiye’nin birinci öncelikli hedefi üretimi artırmak, reel sektörü ayağa kaldırmaktır” dedi.

Milletvekili maaş artışı olaylarının gün demi değiştirmekten başka bir anlam taşımadığını belirten Koçer, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve Afganistan’da süren savaş nedeniyle böyle bir ortamda milletvekili maaşlarının artırılması gibi bir madde için referanduma gidilmesinin de doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *