ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye’nin kaybetmesi hepinizin kaybetmesidir"

“Türkiye’nin kaybetmesi hepinizin kaybetmesidir"
YAYINLAMA: 20 Kasım 2020 / 16.06
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2020 / 16.06

HADEP ve EMEP tarafından organize edilen Nevruz Bayramı olaysız geçti. HADEP Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Bakırhan, klasik politikaların Türkiye’yi uçurumun kıyısına getirdiğini belirterek, “Biz, Türkiye’yi bu noktaya getiren kör karanlık zihniyetin terkedilmesini ve değişmesini istiyoruz. Türkiye değişmek zorunda” dedi.

İstasyon Meydanı’ndaki Nevruz kutlamaları saat 10.00’da başladı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı kutlamalar yağmur nedeniyle 13.30’a kadar sürdü. Kutlamalara HADEP ve EMEP il ve ilçe baş- kanlan ile civar il ve ilçe başkanları, halk ve sendika temsilcileri katıldı

Güvenlik görevlileri alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, kutlamalara katılanlar sıkı bir aramadan geçirildi. Bu arada daha önce belirlenen sloganlar dışında slogan atılmasına tertip komitesi izin vermedi. Nevruz ateşi yakılarak üzerinden atlanıldı. Miting saat 13.30 sıralarında olaysız şekilde dağıldı.

Nevruz Bayramı sırasında konuşan HADEP Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Bakırhan, klasik politikaların Türkiye’yi uçurumun kıyısına getirdiğini belirterek, “HADEP olarak Türkiye”yi bu noktaya getiren kör karanlık zihniyetin terkedilmesini ve değişmesini istiyoruz. Türkiye değişmek zorundadır. Demokratik değişimi zamanında gerçekleştirmeyen bir Türkiye kan kaybetmeye mecburdur. Hiç kimsenin Türkiye’yi böyle bir konumda tutmaya hakkı yoktur. Çünkü Türkiye’nin kaybetmesi hepimizin kaybetmesi demektir. Bugün ülkenin bütünlüğü içinde tüm sorunların çözümü her zamankinden daha kolay. HADEP olarak Türkiye’nin bu değişim dönüşüm, sürecine her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Siyasal ve demokratik çözümlerle herkesin kendi kimliğinde ortak vatan içinde özgür yaşamasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *