ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’Türkiye’nin kalkınması kesintiye uğramayacak’’

‘’Türkiye’nin kalkınması kesintiye uğramayacak’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığının
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığının 5. Yılının ilk gününde GAP’ta idi. Demirel’in ilk durağı geçtiğimiz yıl 25 Mayıs’ta temelini attığı Karkamış Barajı oldu. Baraj gölünde incelemelerde bulunan Demirel, umut dolu mesajlar verirken, vatandaşların ülkenin geleceğine olan ümitlerini muhafaza etmelerini ve daha ileriye götürmelerini istedi. Demirel, ‘’ Mücadelemiz Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin mücadelesidir. Türkiye’nin kalkınması kesintiye uğramayacaktır’’ dedi.
Gaziantep Havaalanı’ndan beraberindeki Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, Devlet Bakanı Cemil Tunç, Gaziantep Milletvekilleri Mustafa Taşar, İnal Yaşar ve diğer yetkililerle birlikte, helikopterle Karkamış İlçesi’ne geçen Demirel, baraj gölündeki incelemelerini tamamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Demirel, sözlerine ‘’ Bu güzel ilkbahar gününde sizleri görmeye, hizmetinize sunduğumuz Fırat mücadelemizin durumunu gözden geçirmeye geldik’’ diye başladı ve şöyle sürdürdü:
‘’ Fırat nehri, ağıtlar yakılmasına sebep olan, ocaklar yıkılmasına sebep olan, zalım Fırat diye adlandırılan bir nehir. Daha dün akşam türküsünü dinlediğim Fırat nehri üzerinde Keban’dan hududumuza kadar 600 kilometre mesafe içinde 5 göl olacak. Yani 600 kilometrelik bir göl olacak. Ovalar sulanacak, buradan çıkacak olan ışık fabrikaları çevirecek, köyleri şehirleri aydınlatacak. Böylece daha çok üretim yapılacak, daha çok verim alınacak, daha çok vatandaşa iş çıkacak. Bu genç insanlar ülkelerine daha sıkı sarılacak. Herkese ekmek, herkese iş, herkese aş dediğimiz olay gerçekleşecek.’’


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *