ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türkiye’nin İngilizce öğretim yapan ilk Tıp Fakültesi Gaziantep’te kuruluyor

Türkiye’nin İngilizce öğretim yapan ilk Tıp Fakültesi Gaziantep’te kuruluyor
YAYINLAMA: 31 Aralık 2020 / 13.31
GÜNCELLEME: 31 Aralık 2020 / 13.32
Prof. Kazım Aras: “Bu Fakültenin gelecekte büyük bir üne sahip olacağına ve dünyanın ünlü Tıp Fakülteleri arasında saygın yerini alacağına kuşku duyulmamalıdır...” Gaziantep Tıp Fakültesi kumcusu Prof. Kazım Aras’ın gazetemize gönderdiği mektubu aynen yayınlıyoruz.

Türkiye'de ilk defa İngilizce öğretim yapacak olan Gaziantep Tıp Fakültesiyle ilgili haberi özet olarak pazar nüshamızda vermiştik. Bugün de Prof. Dr. Kazım Aras’ın çalışmalarını geniş olarak açıklayan ve Gaziantep Tıp Fakültesinin gerçekleşmesinin nasıl sağlandığını bildiren, belgeler veren geniş bildirisini aynen veriyoruz. Prof. Dr. Kazım Aras'ın yazılı açıklaması şöyle:

Aziz ve Muhterem Gaziantepliler, Bir yılı aşkın bir zamandan beni bu güzel şehirde aranızda olmaktan duyduğum sonsuz mutluluğu ifade etmek isterim. Sizlere veda etme zamanı gelmiş bulunmaktadır. Hayatımın en mutlu günlerini oluşturan bu süre içinde sizlerden çok yakın ilgi, sevgi, saygı ve dostluk göndüm. Bundan dolayı siz aziz ve muhterem Gazianteplilere derin minnet ve şükranlarımı arz etmek İsterim.

O.D.T.Ü. nce Gaziantep 'te kurulması düşünülen Tıp Fakültesinin açılışı ile ilgili ön çalışmalar sone ermiş ve Gaziantep Tıp Fakültesi kurulmuştur. Bu fakülte 1982-83 öğretim döneminde öğrenci alarak eğitime başlayacaktır. Ayrıca bu Fakültenin Dekanı da atanmış ve göreve başlamıştır. Bu suretle açılmasını özlediğiniz ve uğrunda büyük çabalar harcadığınız Tıp Fakültesinin Kuruluşu olumlu bir şekilde sonuçlanmıştır. Bütün Gazianteplilere ve yurda hayırlı ve uğurlu olmasını gönülden temenni ederim.

Gaziantep Tıp Fakültesinin kuruluşunun aziz Atatürk’ün doğumunun 100. yılına rastlaması çok mutlu ve anlamlı bir olaydır. Diğer tarafta Büyük Atanın “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” vecizesini bir defa daha gerçekleştiren bu yurdumuzda huzur ve güveni yeniden sağlayarak bizlere yaşama zevk ve ümidini veren 12 Eylül'ün hak ve demokrasi prensiplerine saygılı yönetimi döneminde bu Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun gerçekleşmesi ayrı bir mutluluk ve iftihar vesilesidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *