ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye’nin adalet ve ekonomi sorunu var

Türkiye’nin adalet ve ekonomi sorunu var
YAYINLAMA: 27 Ekim 2021 / 21.53
GÜNCELLEME: 27 Ekim 2021 / 21.53
Gaziantep Barosu’nda devir teslim töreni yaşandı. Av. Bektaş Şarklı koltuğu Av. İskender Kahraman’a teslim etti.

Gaziantep Baro Başkanı Av. İskender Kahraman “Gaziantep’in her yerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Gaziantep Barosunun ismini herkes duyacak, bilecek ve yanında olduğunu hissedecek. Bu gelenek bundan önce nasıl devam ettiyse bundan sonra da öyle devam edecek” dedi.

Gaziantep Barosu ismini herkes duyacak bilecek ve yanında olduğunu hissedecek

Kahraman, “Başkanlık için 5 aday yarıştı ve sonunda genel kurulumuzu yapabildik. Demokrasi şöleni havasında geçen genel kurulda kim kazansaydı kazanan Gaziantep barosu olacaktı. Bunu biliyorduk. Meslektaşlarımızın genel kurula katılım oranı bizi memnun etti. Katılımı oranımız pandemi şartları göz önünde bulundurulduğunda gayet yüksekti. Bu da sonucun herkes tarafından daha kabul edilebilir bir sonuç olduğunu rotaya koydu. Genel kurulda meslektaşlarımızın teveccühü ile başkan seçildik. Bu teveccühe layık olmak için çalışacağız. Genel kurulumuzun baromuza ve Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye daha adaletli ve yaşanılabilir ülke olsun istiyoruz

Av. İskender Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eden Gaziantep Baro eski Başkanı ve TBB Delegesi Av. Bektaş Şarklı, “Baroların bu dönemde görevleri zor. Baroların görevi adaletsizliğe, hukuksuzluğa dur demek. Türkiye daha yaşanılabilir ve adaletli bir ülke olsun derdindeyiz. Bu konuda da İskender Kahraman Başkanımız her zaman yanımızda oldu. Biz de başkanımızın ve yeni seçilen yönetim kurulunun her zaman arkasında olacağız, destekçisi olacağız. Hepimizin amacı Türkiye daha adaletli ve yaşanılabilir ülke olsun” şeklinde konuştu.

150 bin civarında avukatın sorunları var

Türkiye’nin adalet ve ekonomi gibi birçok sorunu bulunduğunu söyleyen Şarklı, Türkiye Barolar Birliği bütün baroların üst çatı örgütü. Bu anlamda insan haklarına daha duyarlı, avukat arkadaşlarımızın sorunlarını çözecek çalışmalara birlikte imza atmak istiyoruz. Aralık ayında Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu olacak. Güzel bir yapı Türkiye Barolar Birliği’nde de olmalı ve burada da bir değişim olmalı. Çünkü 150 bin civarında avukatın sorunları var. Bunları çözebilecek bir Türkiye Barolar Birliği başkanı ve yönetim kurulu üyesi olması gerekiyor. Bu konuda üzerimize düsen görevi yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *