ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye'den operasyon sinyalleri, YPG'den açıklama

Türkiye'den operasyon sinyalleri, YPG'den açıklama
YAYINLAMA: 19 Ekim 2021 / 19.01
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2021 / 19.01
Ekim ayı Türkiye tarafından yeni operasyon sinyalleriyle başlarken YPG Sözcüsü Nuri Mehmûd'dan da bir açıklama geldi.

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik olası bir operasyona ilişkin konuşan Yekîneyên Parastina Gel (YPG) Sözcüsü Nuri Mehmûd, "Efrin benzeri tehlikeli bir anlaşma olabileceğini" belirtti.

Sözcü Nuri Mehmûd, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik olası yeni operasyon ihtimalleriyle ilgili RojNews'a konuştu. Mehmûd, "Türk Devleti sadece Azerbaycan, Irak ve Libya konuşlanmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin sınırlarını genişleterek Erdoğan'ın saltanatını kurmaya çalışıyor" derken ekledi:

"Türkiye'de birçok kriz var. Türk muhalefeti ve genel olarak Türk halkı faşist ve cihatçı sistemi değiştirmek istiyor. Erdoğan ise ayakta kalabilmek için sadece savaş politikası izliyor."

"Tehlikeli bir anlaşmaya varılabilir"

Suriye yönetiminin "sorumsuz" ve Rusya ile İran'ın "çıkarlarına göre" hareket ettiğini söyleyen Nuri Mehmûd, Rusya'nın şimdiye kadar Suriye halkının lehine herhangi bir adım atmadığını sadece kendi çıkarlarına göre hareket ettiğini savundu.

Nuri Mehmûd, "Efrin'de olduğu gibi tehlikeli bir anlaşmaya varılacağını" öngördüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Rojava Devrimi'nde yaklaşık 10 yılı boyunca meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde her türlü saldırı karşısında savunma hakkımızı kullandık. Bunun dışında hiçbir tarafa saldırmadık. Hiçbir zaman işgalcileri, IŞİD, El Kaide gibi Erdoğan ve Türkiye'ye yakın çeteleri ve onların artıklarını kabul etmedik."

Neler oluyor?

Ekim ayı başında Türkiye hükümeti tarafından "Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi" olarak tanımlanan Azez'den Türk polisine güdümlü füze saldırısı yapıldığı ve Karkamış'a da havan mermisi atıldığı yönünde haberler geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar'dan ardı ardına açıklamalar gelmeye başladı.

Erdoğan, 11 Ekim'deki kabine toplantısından sonra "Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu açılamayı takiben ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye verdiği sözleri tutmadıklarını söylerken, "Teröristler saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kesmektir" dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "Gereken ne varsa yeri ve zamanı geldiğinde yapılacaktır" açıklaması yaptı.

Ağustos 2016'da "Fırat Kalkanı Operasyonu" başlatılmıştı. Ardından 2018'de Afrin'e yönelik "Zeytindalı Operasyonu" başlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *