ANASAYFA arrow right Teknoloji

Türkiye’den en çok telefonla aranılan ülke Almanya

Türkiye’den en çok telefonla aranılan ülke Almanya
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.35
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, telefonla en çok trafik alınan ve trafik
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, telefonla en çok trafik alınan ve trafik gönderilen ülkeleri açıkladı. Buna göre, Türkiye’den en çok telefonla aranılan ülke Almanya olurken, en çok telefon trafiği gelen ülke de Almanya oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, telefonla en çok trafik alınan ve trafik gönderilen ülkeleri açıkladı. BTK’nın açıklamasına göre, Türkiye’den en çok telefonla aranılan ülke Almanya olurken, en çok telefon trafiği gelen ülkede Almanya oldu. Almanya’da yaşayan 3 milyona yakın Türk nedeniyle Türkiye-Almanya arasındaki telefon trafiğinin zirvede olduğu belirtiliyor.

BTK’nın internet sitesinde yayınlanan “Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu’nda en çok "Alo" denilen ülkeler açıklandı. BTK’nın raporunda telefonla en çok aranan ve aranılan ülkeler sıralamasına da yer verildi. 2015 yılı ikinci çeyreğinde mobil şebekelerden en fazla trafik gönderilen ve alınan ilk beş ülkeye yer verilirken gerek alınan gerekse gönderilen trafik bakımından Almanya ilk sırayı aldı. Almanya’nın ardından İngiltere, Rusya, Türkmenistan ve Fransa en fazla trafik gönderilen diğer ülkeler oldu.

Yurtdışından Türkiye’ye telefonla yapılan aramalarda en fazla trafik alınan ülke yine Almanya oldu. Almanya’nın ardından ise en çok trafik alınan ülkeler Rusya, Avusturya, Suudi Arabistan ve Irak olarak sıralandı.
BTK’nın raporuna göre 2015 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında sabit telefonlardan en çok aranan kısa numara 112 Sıhhi İmdat telefonu oldu. Aynı dönemde, 182 (Hastane Randevu), 186 (Elektrik Arıza), 155 (Polis İmdat) ve 170 (Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi) en sık aranan diğer kısa numaralar arasında yer aldı. Mobil cep telefonu operatörlerinden en çok aranan kısa numara ise yine 112 Sıhhi İmdat telefonu oldu. (ANKA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *