ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye’de yüzde 5 daralma beklentisi

Türkiye’de yüzde 5 daralma beklentisi
YAYINLAMA: 23 Haziran 2020 / 18.33
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2020 / 18.35
Moody’s G20 ekonomilerinin büyüme tahminini düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Covid-19 salgını nedeniyle G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 4,6 daralacağını öngördü. Türkiye ekonomisinde ise bu yıl yüzde 5 daralma beklendiği kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle daha önce yüzde 4 küçüleceğini tahmin ettiği G20 ekonomilerinin bu yıl yüzde 4,6 daralacağını öngördü.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, küresel ekonominin hayata geri döndüğü ancak toparlanmanın uzun ve engebeli olacağı, bu yılın ikinci çeyreğinin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana küresel ekonominin en kötü çeyreği olarak tarihe geçeceği kaydedildi.

Açıklamada, yılın ikinci yarısından itibaren kademeli bir toparlanmanın beklendiği aktarılarak, ancak bunun ekonomilerin normalleşmesine ve halk sağlığının korunmasına da bağlı olduğu ifade edildi.

Türkiye ekonomisinin büyüme tahmininde değişikliğe gidilmediği belirtilirken, Türkiye'nin bu yıl yüzde 5 daralmasının, gelecek yıl ise yüzde 3,5'lik büyüme performansı göstermesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, finansal piyasaların piyasaların çoğunlukla toparlandığı ancak bozulma riskinin yüksek olduğunun altı çizildi.

Salgının kontrolsüz bir şekilde yeniden ortaya çıkması durumunda finansal risklerin artacağının belirtilerek, politika desteğinin yetersiz kalması ya da erken kaldırılmasının finansal istikrar riski yaratacağı aktarıldı.

Covid-19 krizinin ticaret ve teknoloji alanında ABD ve Çin arasındaki mevcut gerilimi de artırdığı, iki ülke arasındaki ilişkilerdeki bozulmanın ekonomik ve jeopolitik ortamı son derece belirsiz kıldığı ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *