ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de üretilen PVC’nin yüzde 3’ü ihraç ediliyor

Türkiye’de üretilen PVC’nin yüzde 3’ü ihraç ediliyor
YAYINLAMA: 09 Mart 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 09 Mart 2021 / 13.17

Türkiye’de 100 bin ton PVC üretildiği ve 750 bin konuta yeni PVC takıldığına dikkat çeken uzmanlar, bunun 500 bininin değiştirme, 250 bininin ise yeni konuta uygulandığını açıkladı. Türkiye’de üretilen profilin yüzde üçünün ihraç edildiği, ancak aynı miktarda profilin Almanya’dan ithal edildiğine dikkat çekildi.

Gaziantep Sanayi Odası tarafından, PVC yapı elemanları sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik eğitim semineri düzenlendi. Enderpen PVC Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Erpen Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Günel Plastik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Pecnoplas Plastik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin katkılarıyla Grand Otel’de düzenlenen seminere Plastik Profil Üreticiler Kalite Birliği Derneği Başkanı Dr. Müh. O. Muzaffer Tamer katıldı. Seminerin açılışında konuşan GSO Başkan Vekili Erol Mavi sektörün önemine değindi.

Hafta sonu düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Dr. Müh. O. Muzaffer Tamer, pencerenin bir binada sadece konfor ve görünüş değil, maksada uygun yapıldığı taktirde bir tasarruf kaynağı olduğunu söyledi. Günümüzde gelişmiş teknolojilerde üretilen her türlü pencerenin az ısı iletir, emniyetli, her türlü hava şartlarına uyan ve uzun ömürlü olması gerektiğini belirterek, “Pencerelerden kaçan ısı yüzde 28 civarındadır. Bunun yüzde 20’si cam ve çerçevelerden, geriye kalan yüzde 8’i pencerede mevcut aralıklardan kaçar. Pencerelerin duvara monte edilmesi de çok önemlidir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *