ANASAYFA arrow right Spor

"Türkiye'de teknik direktörler başkanların yardımcı antrenörleridir!"

"Türkiye'de teknik direktörler başkanların yardımcı antrenörleridir!"
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 21.00
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 21.00
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Akademilerin kurulması, Milli eğitim sistemiy-le futbol eğitim sisteminin paralel gideceği doğru bir yapının oluşturulması lazım”

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son yıllarda tartışması bitmeyen yabancı kuralıyla ilgili görüşlerini belirten Stefan Kuntz, "Tabii ki bütün bu mücadele, başarılı oyuncular yetiştirmek ve başarılı sonuçlar almak adına yapılıyor. İyi futbolcuların yetişmesi için de yapının doğru şekilde kurulması lazım. Uzun süreli yatırımlarla futbolcuların gelişim göstereceğini düşünüyorum. Akademilerin kurulması, Milli eğitim sistemiyle futbol eğitim sisteminin paralel gideceği doğru bir yapının oluşturulması, spor psikologlarının, beslenme uzmanlarının takımları desteklediği, genç oyunculara profesyonel yaşamın gerekliliklerinin ve onları ileride nelerin beklediğinin doğru anlatıldığı bir yapının kurulması lazım” dedi..

Kuntz, “Belki yabancı dil öğrenmelerini sağlayacak bağlantıların oluşturulması lazım. Bunlar sağlanırsa Türk futbolunun uzun süreli başarısı gerçekleştirilebilir diye düşünüyorum. Saydığım akademiler ve altyapılarla ilgili yapılan yatırımlara değindiğim zaman, Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerin bu konuda daha iyi çalıştığını söyleyebiliriz. Kadın futboluyla ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadığım için erkek futboluyla ilgili konuşuyorum. Türkiye'de ülke için oynama arzusunu, milli takımı için oynama arzusunu, diğer ülkelere göre çok daha yüksek görüyorum. Milli takım için oynamanın insanları, futbolcuları sosyal manada daha yukarıda hissettirdiğini biliyorum. Kulüpler biraz daha fazla akademi alanına yatırım yapıp eğitime ağırlık verirse, bahsettiğim ülke için oynama ve duygu faktörünün birleşmesiyle gerçek başarıyı sağlayabiliriz. Burada 'Biz' diyorum ve bunu vurgulamak istiyorum. Ama bunun için zaman lazım, bunun için sabır lazım" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de teknik direktörler başkanların yardımcı antrenörleridir!"

Geçmişte sportif direktörlük ve başkanlık yapması üzerine, sportif direktörlüğe bakışı ve Türkiye'deki teknik direktör-sportif direktör ilişkisinin ne durumda olduğunu söyleyen Stefan Kuntz, "Aslında şöyle bir şey duymuştum, 'Türkiye'de teknik direktörler, başkanların yardımcı antrenörleridir' gibi bir inanış söz konusuydu. Tabii ki bu bir şakaydı. Her ülkenin kendine özgü yönetim anlayışı vardır. İngiltere'ye ve İspanya'ya baksak farklı durumlar çıkar. Bu bir kimlik meselesi. Her ülkenin yönetim anlayışı bakımından bir kimliği var. Türk futboluna baktığımızda, başarıya giden yolda sabırsızlıklar yaşandığını görüyoruz. Bu anlamda en iyisi, kulüplerin 6-7 yaşlarından itibaren, kız-erkek takımlarından başlayarak A takıma uzanan süreçte bir futbol felsefesi oturtması gerekir. Bunu sağlam ve net şekilde ortaya koyarsa, başarı sağlanması açısından önemli bir adım atılmış olur. Bu aşamadan sonra doğru kişileri bulmaya sıra gelir. Doğru kişiler, teknik direktör, sportif direktör ve genç takım antrenörü gibi isimler. Bunları oturttuktan sonra da başarının gelebileceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *