ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de siyaset tıkandı

Türkiye’de siyaset tıkandı
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.16

Türkiye’de siyasetin önünün tıkandığını ifade eden SHP PM Üyesi Ökkeş Kıroğlu, siyasetin önünün açılması için tüm sağ ve sol partilerde çözülüp tekrar düzülmenin kaçınılmaz olduğunu, yeni oluşumun SHP’yi etkilemeyeceğini söyledi. Kıroğlu, İsmail Cem’in başını çektiği oluşumdakilerin yeni siyasetçiler değil, uzun yıllar politikanın içerisinde önemli görevlerde bulunan insanlar olduğunu vurguladı.

İsmail Cem’in başını çektiği oluşumdakilerin yeni siyasetçiler olmadığını, uzun yıllar politikanın içerisinde önemli görevlerde bulunan insanlardan oluştuğunu belirten Kıroğlu, “Türkiye’de siyaset tıkandı. Bunun önünün açılması gerek. Siyaset yapanlar da bunun farkında. Bu yüzden partilerde çözülmeler başlıyor. Önce DSP’de patlak verdi, şimdi diğer partilere yayılacak. Önümüzdeki günlerde CHP içerisinde de sıkıntılar olacak. Çünkü orada halen Baykal ile CHP’nin iktidar olma şansının olmadığına inanlar var. Bu tepkinin uzun süre gizlenmesi zor. Yakında tepkiler dışa vurulacak ve belki de CHP’de büyük bölünmeler olacak. Aynı sıkıntı diğer sağ ve sol partilerde de olacak. Partilerin çözülüp tekrar düzülmesi gerekiyor. Siyasetteki tıkanma ancak böyle aşılabilir” dedi.

Yeni oluşumcuların iddia ettikleri gibi birinci veya ikinci parti olamayacaklarını vurgulayan Kıroğlu, sözlerine şöyle de devam etti: “Yeni oluşumdakilerinin hepsini bu millet yakından tanıyor. İddia ettikleri gibi halkın çoğunluğu arkalarında değil. Sadece AB ile ilgili yasaların çıkmasını isteyen grup destek veriyor, o da geçici. Birkaç güne kadar yeni oluşumcuların havası söner ve durumları zaman biraz daha netlik kazanır. Bu arada soldaki diğer partiler de kendi içerisinde durum değerlendirmesi yaparak durumunu gözden geçirecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *