ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de sıkıntıları hep aynı kesim çekiyor

Türkiye’de sıkıntıları hep aynı kesim çekiyor
YAYINLAMA: 09 Mart 2021 / 13.17
GÜNCELLEME: 09 Mart 2021 / 13.17

Türkiye’de tüm kesimlerin erken seçim istediğini söyleyen Öz İplik İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Kaplan, bunalımdan kurtulmanın başka yolunun olmadığını açıkladı. Hükümetin tüm kesimlerin erken seçim isteğini hiçe sayarak kendi bildiğini okumaya devam etiğini belirten Kaplan, “Bu hükümet kuruldu kurulalı milleti aç bıraktı. Sefalet içerisinde yaşamaya mahkum etti. Şu anda seçime gitmemelerinin nedeni ileriye dönük kaygılarıdır.

AB’ye girmek için olumlu bir gelişme olur ve enflasyon düşerse, hükümet ortakları seçime gittiklerinde ‘Bakın enflasyonu düşürdük, ülkeyi AB’ye soktuk’ diye oy isteyecekler. Ancak her hafta yapılan zamlarla enflasyonun ne kadar düştüğünü halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Asgari ücrete utanç verici bir zam yapan hükümetin daha sonra SSK primlerini işverenin ödeyemeyeceği bir seviyeye yükselterek, vatandaşını ne kadar düşündüğünü açıkça gösterdiğini ifade eden Kaplan, “Bunlar halkı ne zannediyorlar ve kimi kandırdıklarını sanıyorlar? Milleti bu kadar kötü şartlarda yaşamaya mahkum edeceksin, sonra da çıkıp biz anlaştık ve 2004 yılına kadar seçim yok diyeceksin.Bu şekilde davranmaya hakları yoktur. Hasta bir Başbakanda bu iş yürümez. Hasta haliyle iki gün TV kanallarına çıkarak enflasyonu düşüreceğini sanıyor. Sonra çıkıyor ufukta bir erken seçim var diyor. Aradan 10 dakika geçmeden ben öyle demek istemedim diyor. Bir söylediği diğerini tutmayan Başbakan’dan ne hayır gelir?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *