ANASAYFA arrow right Güncel

'Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz'

YAYINLAMA: 29 Ocak 2023 / 18.45
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2023 / 18.45
İsveç NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurdu

İsveç, NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, amacın temmuzda tam üyelik olduğu belirtildi.

İsveç, yapılan provokatif eylemler sebebiyle, ülkelerine yönelik öfkeyi gidermeye çalışıldığını belirterek NATO üyelik sürecini geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström yaptığı açıklamada, "Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz. Amacımız Temmuz'da tam üyelik" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsveç'te İslam karşıtı aşırı sağcı Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri ve İsveç- Danimarka çifte vatandaşı Rasmus Paludan tepkilere rağmen Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan eylem nedeniyle Ankara, İsveç'in NATO üyelik başvurusuna olumsuz yanıt verileceğini duyurmuş ve İsveç-Türkiye-Danimarka arasındaki NATO üyelik görüşmeleri askıya alınmıştı.

Kur'an yakma eylemi nedeniyle başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkede protesto gösterileri de düzenlenmişti. Eylemin ardından yine İsveç basınına konuşan Paludan, gelen tehditler nedeniyle 'korktuğunu' dile getirmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *