ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye’de sadece 8 Milli Piyango Odası bulunuyor

Türkiye’de sadece 8 Milli Piyango Odası bulunuyor
YAYINLAMA: 26 Ocak 2022 / 21.18
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2022 / 21.28
Seyyar bayiler yüzde 80 azaldı.

Gaziantep Milli Piyangocular Odası Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimi mevcut Başkan Sabri Yıldırım kazanarak, güven tazeledi.

Milli piyangocuların birçok sorunu bulunduğunu, bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için çağrıda bulunan Başkan Yıldırım, “Komisyon oranlarımızın yükseltilmesini, Milli Piyango Şubesi’nin yeniden açılmasını ve kredi kartı ile alışveriş yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Piyangocular Odası’nın diğer esnaf odalarından farklı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Sorunlarımız kar topu gibi büyüyerek devam ediyor. Biz diğer odalar gibi değiliz. Varlık Fonu ile çalışıyoruz. Türkiye’de sadece 8 Milli Piyango Odası bulunuyor. Gelirlerimiz Varlık Fonu’na, vergilerimiz kuruşu kuruşuna Maliye Bakanlığı’na gidiyor. Dolayısıyla kesinlikle vergi kaçırma veya haksız bir kazanç elde etme asla ve asla olmaz” tespitini yaptı.

Milli piyangonun özelleştirilmesiyle
komisyon oranları düşürüldü

Yıldırım, milli piyangonun özelleştirilmesiyle birlikte komisyon oranlarının düşürüldüğünü söyledi. “Komisyon oranlarımız yüzde 9,75’ten yüzde 4,25’e düşürüldü. Yani yüzde 55 dolaylarında düşüş yaşandı. Bilet aldığımız şubelerimiz kapatıldı. Kredi kartı ile alışveriş dönemi bitti. Tüm sorunlarımızı İstanbul Milli Piyangocular Odası Varlık Fonu’na iletiyor. Dolayısıyla komisyonlarımızın yükseltilmesini, şubelerin yeniden aktif hale getirilmesini ve kredi kartı ile alışveriş yapılabilecek bir duruma gelinmesini talep ediyoruz” diye açıklamada bulundu.

Şehrimizde seyyar bayi sayısının azaldığına dikkat çeken Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Seyyar bayilerde yüzde 80 azalma yaşandı. Çünkü yeni dönemde sözleşmesi sadece 18 bayimiz imzaladı. Diğer bayilerimiz beklemede. Eğer olumlu bir gelişme yaşanırsa sözleşmeyi imzalayacaklar. Şans topu ve sayılar loto bayilerimizin birçoğu Gaziantep Ticaret Odası’na kayıtlı. Bu konuda GESOB’a büyük bir iş düşüyor. GESOB’un bu sorunun önüne geçmesini lazım. Çünkü kişinin yaptığı işin bir odası var ise o odaya kayıtlı olma şartı getirilmeli.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *