ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye'de piyasalar kapalı: Dolar 7 lirayı geçti

Türkiye'de piyasalar kapalı: Dolar 7 lirayı geçti
YAYINLAMA: 01 Mayıs 2020 / 19.01
GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2020 / 19.01
1 Mayıs sebebiyle bugün Türkiye'de piyasalar tatil ancak uzun süredir 7 TL sınırında işlem gören dolar kuru bugün 7 TL sınırını aşarak 7,03 seviyelerine çıktı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Türkiye'de piyasalarının kapalı olduğu haftanın son gününde küresel piyasalarda karışık ve yönün net olarak belli olmadığı bir gün yaşanıyor. ABD borsaları, dün gelen kötü gelen ekonomik veriler sonrası satıcılı kapatmıştı.

İçeride ise dolar/TL kuru uzun süredir 7 TL sınırında işlem görüyordu. Uluslararası piyasalarda işlem görmeye devam eden dolar/TL kuru sabah saatlerinde 6,98-6,99 bandında seyrediyordu. Dolar, Türkiye'de piyasaların kapalı olduğu bugün daha sonra 7 TL sınırını aşarak, 7,03 seviyelerinden işlem görmeye başladı. Euro ise 7,72 seviyelerinde. 

Dün, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bankanın herhangi bir kur hedefi olmadığını söylemişti.

Bir gazetecinin Merkez Bankası’nın rezervlerinin eksiye geçtiği yönündeki yorumları hatırlatması üzerine Uysal, “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Risk iştahı azaldı. Gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı oldu. Bizim de diğer merkez bankalarında olduğu gibi dalgalanmalar ve rezerv seviyelerinde dalgalanma olabiliyor. İletişimimizde sıklıkla söylediğimiz gibi toplam rezervler üzerinden rezervleri değerlendirmek gerekir. Genel rezerv seviyemiz kısa vadeli yükümlülükler açısından bir sıkıntı olacağını değerlendirmiyoruz” yanıtını vermişti.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, dün yaptığı açıklamada, “Potansiyel uygunlukla ilgili Fed’in açık piyasalar komitesi tarafından belirlenen belirli şartlar var. Bunlar finansal parasal gereklilikler, siyasetle bağlantılı değil” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *