ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de kredi kartı faciası yaşanıyor

Türkiye’de kredi kartı faciası yaşanıyor
YAYINLAMA: 23 Eylül 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2021 / 13.19
Son dönemlerde, özellikle 2001 Şubat krizinin ardından bankalarla tüketici arasında büyük sıkıntılara neden olan kredi kartları konusunda Ankara Ticaret Odası’ndan sonra Gaziantep Ticaret Odası da çalışma başlattı. Kredi kartlarından dolayı bir milyon vatandaşın mağdur olduğu vurgulandı.

Sabah’ın yayınlardan sonra harekete geçen GTO sorunu ele aldı. GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Yağcı, milyonlarca insanı ilgilendiren, mağdur eden kredi kartı olayı ile ilgili çalışmanın tamamlanmasından sonra hazırlanacak raporun ilgili mercilere ulaştırılarak çözümünü isteyeceklerini açıkladı.

Yağcı, kredi kartı kullanımının yaygınlaşmasının iç ticarete olumlu etkide bulunduğunu, ancak 2001 yılında yaşanan krizden kredi kartları kullanıcıları ile bankalar arasında çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan sorunlarla bu sektörde olumsuz gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Yağcı, “Türkiye’de 16 milyonun üzerinde kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren bu sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerin disiplin altına alınması, bankaların keyfi uygulamalarının önlenmesi ve özellikle temerrüt faizleri konusunda yeni düzenlemeler yapılması kamuoyunun öncelikli talepleri haline gelmeye başlamıştır” dedi.

Bu konuda 4077 Sayılı Tüketici Yasası’nda da düzenleme yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan Zeki Yağcı sözlerine şöyle devam etti: “Bugün ülkemizde kredi kartı mağduru bir milyon 100 bin insan bulunuyor. Türkiye’de “Kredi kartı faciası” yaşanmaktadır. Bankaların komisyon ücreti, gecikme, temerrüt ve uygulanan faiz oranlarındaki yükseklik potansiyel bir sorun haline gelmiştir. Oda olarak konuyla ilgili başlatılan çalışmalar çerçevesinde sorunun giderilerek, bu sektöre ekonomik açıdan hareketliliğin yeniden kazandırılması ticarete olumlu ivme katacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *