ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türkiye’de fuel-oil sıkıntısı çekilen tek il Gaziantep 

Türkiye’de fuel-oil sıkıntısı çekilen tek il Gaziantep 
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2020 / 13.30
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2020 / 13.30
Zamanında kömür almayan 3 bin kişi sıra bekliyor

Bölgemize tahsis edilen 1500 ton fuel-oil ihtiyaca cevap vermiyor. Türkiye’de bu yıl fuel-oil sıkıntısı çekilen tek il Gaziantep. Zamanında tedbir alınmamış olması ve bölge müdürlüğünün Gaziantep’in dahil bulunduğu bölgeye haftalık 1500 tahsis etmesi sıkıntının nedenleri arasında alıyor.

Yaptığımız araştırma sonunda bölgemize Mersin bölge müdürlüğü tarafından haftada 1500 ton fueloil tahsisi yapıldığını öğrendik. Bunun sadece ilimize yetmeyeceği ortada. Komşu illeri de he saba katınca sıkıntının kendiliğinden doğacağı ortaya çıkıyor. Dün gece birkaç yakıt satıcısına 30’ar ton fueloil verildi. Getirilen ya kıtlar şimdilik resmi kuruluşlara dağıtılıyor. Apartmanlar yine yakıtsız kaldı.

 Belediye tanzim kömür satışı depolarında 200 ton kömür stoku bulunuyor. Bu nedenle bir sıkıntı söz konusu değil. Kömür almak için başvuran 3000 kişi sırada bekliyor. 15 Kasıma kadar sıra verilen vatandaşlar var. Her gün en az 125 kişiye kömür veriliyor. Bunun 250’ye çıkarılmasına çalışılıyor.

Odundan yine ses yok. Kışlık yakacak ihtiyacının ilkbahardan temin edilerek stok yapılması gerektiği bildiriliyor. Aksi takdirde kış bastırınca büyük problemler doğuyor, vatandaş soğukta kalarak hastalanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *