ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türkiye’de en pahalı taşımacılık Gaziantep’te yapılıyor

Türkiye’de en pahalı taşımacılık Gaziantep’te yapılıyor
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 20.06
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 20.06
Diğer illerde taşıma zammı yüzde 30’u aşmazken şehrimizde yüzde 50 yapıldı

Haziran ayı başından itibaren Ulaştırma Bakanlığının aldığı bir karar uyarınca Türkiye’de taşıma ücretleri serbest bırakıldı. Bundan amaç firmalar arasında doğacak rekabet yüzünden fiyatların kamu yararına düşmesidir.

Ulaştırma Bakanlığının çok iyi niyetlerle aldığı bu karar Gaziantep'te tersine tepti. Büyük taşımacılık firmaları aralarında resmi olmayan anlaşmalarla fiyatları diledikleri gibi yükselttiler. Şehrimizden Adana'ya bir kişi 450 liraya giderken, Adana dönüşünde ise 300 lira ödüyor. Vatandaşlar bu kadar büyük fark olur mu diye soruyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir Bursa gibi uzak illere yapılan taşıma ücretlerine de yüzde elli oranında zam yapıldı. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Vali Fikret Koçak şunları söyledi:

“Söylediklerinizin hepsi de doğru. Ulaştırma Bakanlığının aldığı karar gereğince anormal fiyatlar çıktı ortaya. Bize sadece firmanın tespit ettiği fiyat listesini tasdik kalıyor. Bu işin böyle devam etmeyeceği de meydanda. Bir süre sonra durumu Ulaştırma Bakanlığına bildirerek fiyatların tarafımızdan ayarlanmasını ister ve fiyat veririz. Bekliyoruz, ne olacak diye.”

Ulaştırma Bakanlığının son olarak almış olduğu taşıma ücretleriyle ilgili karardan Sonra Gaziantep'te Türkiye'nin en pahalı taşımacılığı yapılıyor. Bu da vatandaşlar arasında üzüntüye neden oluyor. Taşıma firmalarının kendilerini hiç olmazsa komşu illere göre ayarlaması gerektiği bildiriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *