ANASAYFA arrow right Teknoloji

Türkiye’de dizüstü bilgisayarlar en çok tercih ediliyor

Türkiye’de dizüstü bilgisayarlar en çok tercih ediliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
Panasonic Toughpad tarafından Türkiye çapında yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlara
Panasonic Toughpad tarafından Türkiye çapında yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre, Türkiye’de dizüstü bilgisayarlar en çok tercih edilen mobil cihaz olma özelliğini korurken hibrit cihazların yükselişi dikkat çekiyor.
Panasonic’in Market Dynamics’e yaptırdığı bir araştırma Avrupa’nın 10 bölgesindeki 2 bin 650 kurumsal teknoloji satın alan profesyonelin görüşlerine yer veriyor. 10 bölge arasında Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Benelüks Ülkeleri, İtalya, İspanya, Rusya, Polonya ve İsveç de yer alıyor. Araştırma, tabletlerin mobil çalışma tarzında devrim yaratacak potansiyellerine rağmen, Avrupalı mobil işgücü için dizüstü bilgisayarın halen tercih edilen çözüm olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte ayrılabilir ve dönüştürülebilir cihazların da dahil olduğu hibrit segmentinin yükselişinin bu durumu tehdit ettiği de vurgulanıyor.

Araştırmaya göre dizüstü bilgisayarlar halen Avrupa’daki çalışanların yüzde 90’ı tarafından iş amacıyla kullanılıyor. Bu kitlenin yüzde 72’si akıllı telefon kullanırken, yüzde 61’i masaüstü bilgisayar ve yüzde 32’si de tablet kullanılıyor. Hibrit cihazlar, Avrupa’daki işgücünün yüzde 12’si tarafından iş amaçlı olarak kullanılıyor. Türkiye sonuçlarına bakıldığında çalışanların yüzde 92’sinin halen iş amaçlı olarak dizüstü bilgisayar kullandığı görülüyor. Türkiye işgücünün yüzde 60’ı masaüstü bilgisayar kullanırken yüzde 40’ı da tablet kullanıyor. Hibrit cihazlar Türkiye işgücü ortamında yüzde 27 oranında yer kaplıyor.

Çalışırken en çok verim alınan mobil cihaz sorusunun yöneltildiği araştırmada Avrupa’da teknoloji satın alımından sorumlu profesyonellerin yüzde 48’i dizüstü bilgisayarı ilk sıraya koyarken, yüzde 27’si hibrit cihaz, yüzde 15’i tablet ve yüzde 8’i akıllı telefonu tercih ediyor. Türkiye’de de çalışanların ve teknoloji satın alımından sorumlu profesyonellerin yüzde 40’ı dizüstü bilgisayarı en verimli mobil cihaz olarak tanımlarken, yüzde 38’i hibrit cihaz, yüzde 9’u tablet ve yüzde 12’si de akıllı telefonu tercih ettiklerini söylüyor. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *