ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de cezalandırıldığım için Suriye’ye gittim…

Türkiye’de cezalandırıldığım için Suriye’ye gittim…
YAYINLAMA: 23 Kasım 2021 / 14.27
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2021 / 14.27
Ahmet Mutafoğlu’nun Halep’te kurduğu fabrika Türkiye’de günün konusu oldu…

Gaziantep’in yetiştirdiği yetenekli ve çalışkan iş adamlarından Ahmet Mutafoğlu, ülkesindeki yatırım mevzuatını çok karışık ve içinden çıkılmaz bulduğu ve sık sık değiştiği için yatırımlarına Suriye’de devam edeceğini açıkladı.

Pazarımız Orta Doğu

“Bizim Avrupa’ya satacak çok fazla ürünümüz yok. Bizim pazarımız Ortadoğu Kürşat Tüzmen’le Suriye’ye birlikte gittiğimizde gördük ki Türk firmalarına özel ilgi gösteriliyor. Yedi yıl vergiden muafiyet var. İşçilik biz de aylık 500 dolar, orada 133 $. Elektrik bizde 0,09 €, orada 0,03 €. Ülkenin hantal bir yapısı var. Kimse bir şeyden anlamıyor, ama karışan da yok. İşler kişisel ilişkilerle yürütülüyor” şekilde konuşan Mutafoğlu, bu anlamda mesafe kısa kar muazzam imasında bulundu.

Üretim 600 tona çıkarılacak

Mutafoğlu, yaptıkları yatırımdan son derece memnun olduklarını, yatırım devresine gittiklerini belirtirken, bu yıl içerisinde aylık 300 ton olan iplik üretimini 600 tona çıkarma hazırlığında olduklarını söyledi.

Diğer sanayiciler de gelmek istiyor

Akteks’in sahibi Ahmet Mutafoğlu, Suriye’deki tesislerin başına yurtdışında okuyan oğlu 26 yaşındaki Mustafa Mutafoğlu’nu getirdiğini ifade ederken, başka Gaziantep yatırımcıların da Suriye’ye yatırım konusunda ciddi düşünce içinde olduğunu iddia etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *