ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye’de 5 milyon işsiz var

Türkiye’de 5 milyon işsiz var
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.29
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.29

DİSK, Gaziantep’te ileriye dönük eylem ve etkinliklerinin startını verdi. Türkiye’de yaklaşık 5 milyon insanın işsiz olduğunu söyleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, devleti ve ülkeyi yönetenlerin gelişmelere duyarsız ve ilgisiz kaldığını belirterek, onları türbelerdeki telli babalara benzetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Çelebi, bugüne kadar yapılan eylem ve çalışmaların sonucunda hükümetin gereğini yapmadığını belirterek seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Tıpkı insanların türbelere gidip geldikleri gibi hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen DİSK Genel Başkanı Çelebi, ülkedeki insanların büyük bir kısmının açlık sınırının çok altında ücretle geçimlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Çelebi, ülkedeki insanların büyük bir kısmının açlık sınırının çok altında ücretle geçimlerini sürdürdüklerini vurguladı. 4 Kişilik bir ailenin aylık gelirinin 820 milyon lira altında olduğunda o ailenin açlık sınırının altında yaşamını sürdürdüğünü, yine tek kişinin aylık açlık sınırının da 170 milyon lira olduğunu söyledi.

Çelebi, “Türkiye’de 5 milyon işsiz insan var. Ayrıca çalışan işçilerde hayatlarından memnun değil. Her sorun çıktığında üretim duruyor, işçi, memur, çiftçi, esnaf hiç kimse halinden memnun değil. Herkes sorunlarla yaşamaya mahkum edilmişi. Şimdi bu olumsuz gidişatı seyretmek mi gerek yoksa bunu durduracak, buna son verecek örgütlü mücadele mi? Elbette ki örgütlü mücadele ile bu olumsuzluklarla savaşmak gerek” dedi.

Amaçlarının üretimi durdurmak olmadığını, ülkenin küçülmesi değil tam tersine büyümesini istediklerini söyleyen DİSK Genel Başkanı Çelebi, bugün ülkedeki mevcut düzenin iyi olduğunu hiç kimsenin söylemediğini belirterek, mevcut olumsuzlukların üstesinden ancak örgütlü mücadeleyle gelinebileceğini açıkladı. Çelebi, 9 Kasım’ı küreselleşmeye karşı mücadale günü ilan ettiklerini belirterek, o gün Ankara’da toplanacaklarını açıkladı.

DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak da, ülkede zorluklar ve sıkıntılar olduğunu belirterek, “Biz geçinemiyoruz, sağlığımızı kaybediyoruz. Soframızdaki ekmek her gün bir parça azalıyor. Yeterli eğitim verilmiyor. Şartlar her geçen gün ağırlaşıyor. Olumsuzluklara karşı işçi sınıfının öfkesi de büyüyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *