ANASAYFA arrow right Eğitim

Türkiye’de 2 milyon öğrenci EBA TV derslerini TV+’ta izledi

Türkiye’de 2 milyon öğrenci EBA TV derslerini TV+’ta izledi
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 18.00
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 18.00

Pandemi döneminde eğitime evden devam eden Gaziantepli öğrenciler, derslerini Türkiye’nin dijital televizyon platformu TV+ üzerinden sürdürdü. Evde eğlenceli vakit geçirmek isteyenler de bol bol film izledi. Sporseverler Alman futbol ligi Bundesliga’yı yakından takip ederken,  17 Haziran’da başlayacak Premier Lig için de heyecan dorukta.

Turkcell’in dijital yayıncılık platformu TV+, eğitimin ve çalışmaların evden yürütüldüğü dönemde en çok tercih edilen uygulamalardan biri oldu. Film kanallarından spor kanallarına, belgesellerden çocuk içeriklerine binlerce içerik sunan TV+ bu dönemde seyircilerine başka dünyanın kapılarını araladı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de eğitimlerine evlerinden online olarak devam eden öğrenciler ise TV+ üzerinden EBA TV’den takip etti. Tam 2 milyon öğrenci eğitimlerini aksatmamak için EBA TV’den derslerini izledi. Turkcell’in öğrenciler için mart ayından itibaren tanımladığı GB hediyeleri sayesinde öğrenciler derslerini kesintisiz ve hızlı bir şekilde takip etme şansı buldu. EBA TV kanalları arasında ise TRT EBA TV İlkokul kanalı, ortaokul ve lise kanallarına göre daha çok izlendi.

Evde eğlenceli vakit geçirmek isteyenler bu süreçte bol bol film izledi. Binlerce film, dizi ve belgeselden oluşan TV+ içeriğinden mayıs ayında seyircilerin en çok tercih ettiği filmler; “Her Şey Aşktan”, Ocean’s Eight, Sahil Güvenlik, “Adalet Birliği” ve “Dönerse Senindir” oldu.

Bundesliga rekor kırdı

Futbolseverler tutkunu olduğu Alman futbol ligi Bundesliga’yı bu süreçte TV+’tan takip etti. S Sport ve S Sport 2’den canlı olarak yayınlanan Bundesliga Ligi maç yayınları izleyici tarafından büyük ilgi gördü. Bu dönemde S Sport 1 kanalı iki kat, S Sport 2 kanalı ise dört kat fazla izlenerek büyük bir rekora imza attı. 16 Mayıs’ta oynanan ilk maçların yayınları sırasında, mayıs ayının diğer günlerine oranla S Sport 1 kanalı yüzde 420, S Sport 2 kanalı ise yüzde 795 daha fazla izlendi. 26 Mayıs tarihinde oynanan ve ligde şampiyonluğu etkileyecek Borussia Dortmund – Bayern Münih maçı ise karantina dönemi ortalamasına göre yüzde 1208 izlenerek en çok izlenen yayın oldu. 17 Haziran’da başlaması planlanan Premier Lig de futbolseverler tarafından TV+’tan takip edilebilecek. Tenis tutkunlarının hasreti de Novak Djokovic, Dominic Thiem gibi yıldızların katıldığı ve Eurosport 2’den yayınlanan Adria Turnuvası ile bitecek.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *