ANASAYFA arrow right Eğitim

Türkiye'de 10 öğretmenden 6’sı kadınken 10 eğitim yöneticisinin 8’i erkek

Türkiye'de 10 öğretmenden 6’sı kadınken 10 eğitim yöneticisinin 8’i erkek
YAYINLAMA: 04 Haziran 2021 / 13.46
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2021 / 13.46
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de 10 öğretmenden 6’sının kadınken 10 eğitim yöneticisinin 8’inin erkek olduğunu söyledi.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’nda, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddete eğitim yoluyla mücadele” başlığıyla sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dikkat çekici veriler paylaştı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitime erişim sorununun üç veya daha fazla çocuklu hanelerde yoğunlaştığını söyledi.

"Uzaktan eğitime erişemeyen çocukların hepsi biliniyor"

Uzaktan eğitime erişim sorunu üç veya fazla çocuklu hanelerde yoğunlaştı. Uzaktan eğitimde erişilemeyen çocuklarla ilgili MEB’in, “Tek tek bilgisi” olduğunu belirten Bakan Selçuk, “Bunların yaklaşık 750 binine ki kardeş sayısına bakarak ortalama üç kardeş ve üzeri çocuklarda bir yoğunlaşma da oldu, 750 binden tableti verdik” dedi.

"Eşit davranmıyoruz, adil davranıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı sizin için tabu mu?” sorusuna yanıtı ise şu oldu: “Böyle bir tabum yok. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz buna kurumsal olarak bakıyoruz ve belki, ‘Cinsiyet adaleti’ diyoruz, fırsat eşitliği değil de ‘Fırsat adaleti’ ibaresini kullanıyoruz. Herkesin hak ettiğini vermek adalet kavramını gündeme getiriyor ve mesela, biz okulların risk analizini yaptığımızda bir okulda öğrenci başına 100 TL harcıyoruz ama bazı okullarda da 64 TL harcıyoruz. Niye? Oranın okul aile birliği daha güçlü ve imkânları daha fazla. Dolayısıyla eşit davranmıyoruz, adil davranıyoruz ve fırsat adaleti biçiminde bir yaklaşım sergiliyoruz.”

11 bin öğrenci kadına yönelik şiddet nedeniyle başka okula nakledildi

Sunumda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında ikameti geçici olarak değiştirilmek zorunda kalınan ve nakil yapılan öğrenci sayısına da yer verildi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10 bin 649, 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise 11 bin öğrencinin, kadına yönelik şiddet nedeniyle öğrenim gördükleri okullarından başka okullara nakledildiği bildirildi.

Yüzde 18 kadın yönetici

Bakan Selçuk’un MEB’deki kadın yöneticilerin oranına yönelik paylaştığı veri de dikkati çekti. Kadın eğitim yöneticilerinin tüm yöneticiler içindeki oranının yüzde 18’de kaldığı öğrenildi. Selçuk, öğretmenlerde ise kadın oranının yüzde 61 olduğu ifade etti.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *