ANASAYFA arrow right Sağlık

Türkiye varyantı olabilir

Türkiye varyantı olabilir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2021 / 14.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2021 / 14.11
Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Gürsel, son dönemde artan Coronavirus vakalardan yola çıkarak, Türkiye'de dolaşan ve Türkiye'ye özgü yeni varyant ya da varyantların varlığına işaret ettiğini söyledi.

Türk İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu ve Bilim Akademisi üyesi de olan Prof. Dr. İhsan Gürsel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 15 Nisan tablosunda 61 bin 400 vaka ve 300'e yakın ölümün çok acı olduğunu dile getirerek, şunları ifade etti: ''Bu sayılar sadece yüzde 50-70 daha bulaştırıcı olan İngiliz varyantı ile açıklanamaz. Artık bu vakalar Türkiye'de dolaşan bize özgü yeni varyant(lar)ın olduğunu önermektedir. Hasta örnekleri çok daha hızlı ve birçok merkezden dizilenmeli.''

Prof. Dr. İhsan Gürsel, TÜBİTAK’ın öncülüğündeki Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında, eşi Orta Doğu Teknik Üniversitesinden (ODTÜ) Prof. Dr. Mayda Gürsel ile VLP yöntemi uygulanarak geliştirilen Covid-19 aşısı ekibinde yer alıyor.

Yerli ilaç şirketi Nobel ile geliştirilen Covid-19 aşısıyla ilgili Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na (TİTCK) başvuru da kısa bir süre önce yapılmıştı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *