ANASAYFA arrow right Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu, 1 milyar euroluk sendikasyon kredisi için görüşmede

Türkiye Varlık Fonu, 1 milyar euroluk sendikasyon kredisi için görüşmede
YAYINLAMA: 10 Mart 2021 / 19.14
GÜNCELLEME: 10 Mart 2021 / 21.07
Bloomberg'de yer alan habere göre, Türkiye Varlık Fonu, uluslararası bankalarla 15 Mart'ta vadesi dolacak olan sendikasyon kredisinin yenilenmesi için görüşüyor.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), yönetim değişimi sonrasında ilk testini 2019’da aldığı 1 milyar euroluk sendikasyon kredisinin yenilenmesinde verecek. Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre Türkiye Varlık Fonu, uluslararası bankalarla 15 Mart’ta vadesi dolacak olan sendikasyon kredisinin yenilenmesi için görüşüyor.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Mart 2019'da kullandığı ve beş gün içinde vadesi dolacak 1 milyar euro büyükluğündeki sendikasyon kredisinin yeniden finansmanı için  global bankaların nabzını yokluyor.

Konuya ilişkin olarak Bloomberg News'a bilgi veren ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, global likidite bolluğunun ve  hükümetin yüzde 95 oranındaki garantisinin refinansman anlaşmasının  sağlanmasına yardımcı olmasının muhtemel olduğunu ifade etti. Türkiye Varlık Fonu ise konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunmadı.

Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Varlık Fonu CEO’su Zafer Sönmez görevden alınmış, yerine Arda Ermut’un getirildiği açıklanmıştı.

Türkiye Varlık Fonu'nun yanında Türk bankaları da sendikasyon kredilerini yenileme arayışında. Akbank'tan sonra Ziraat Bankası'nın da sendikasyon kredisini yenilemek için görüşmeler yaptığı belirtildi.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *