ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye üretim gerçeğini kabul etti”

“Türkiye üretim gerçeğini kabul etti”
YAYINLAMA: 04 Temmuz 2022 / 14.12
GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2022 / 14.12
Gaziantep Sanayi Odası ve Akort Fuarcılık tarafından bu yıl İkincisi düzenlenen GAPFOOD Fuarı açıldı. 10 bin metrekare alana kurulan GAPFOOD Fuarı’na toplam 80 firma katılıyor.

Türkiye’nin büyük ümitlerle girdiği 2000’li yıllarda aradığını bulamadığını ifade eden GSO Başkanı Nejat Koçer, “Üretimde atılım yapmayı beklediğimiz, ihracatta patlama yapmayı hedeflediğimiz bir sürece krizlerle başladık, krizlerle sürdürüyoruz” diye konuştu.

GAPFODD Fuarı’nın açılışına Suriyeli işadamları ile çok sayıda sanayici, işadamı ve stand açan firmaların temsilcileri katıldı. Koçer konuşmasında fuarların önemine değindi, tarihin en büyük ekonomik krizini yaşayan, dış borçları milli gelirini aşan işsiz sayısına her yıl milyonların eklendiği Türkiye’de, herkesin artık bir gerçeği kabul ettiğini açıkladı. Koçer, “O gerçek te üretimdir. Her şeye rağmen üreten, her şeye rağmen satacak malı olan bu şehir, son iki yıldır yaşadığı krizlerde çok üzüldü, çok canı yandı. Çünkü bu ülkeyi yöneten hükümetin ve uyguladığı ekonomik programın üretim bacağı yoktu.

Herkes biliyordu ki artık üretimin olmadığı yerde istihdamdan, katma değerden bahsetmek ve büyümeyi hedeflemek mümkün değildi. Bir toplumun üretmeden gelişmesi ve büyümesi imkansızdır. Bu nedenle ülkede yerleşmesini arzu ettiğimiz en hayati anlayış üretimdir. Ancak ağır faturalar ödediğimiz krizlerden sonra bile bu anlayışı göremedik, ortaya çıkaramadık. Ekonomiye yön verenler yıllardır bu önemli gerçeği görmüyor veya görmezden geliyor. Bu noktada teslimiyetçi olmak, şartlar elverdiğince ayakta kalmaya çabalamak, pasif bir yaklaşımı benimsemek, ülkedeki reel sektör açısından sonun başlangıcı anlamına gelirdi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *