ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türkiye, tarih sahnesinde hak ettiği yeri almıştır”

“Türkiye, tarih sahnesinde hak ettiği yeri almıştır”
YAYINLAMA: 30 Haziran 2020 / 15.15
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2020 / 15.15

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Tören sırasında konuşan Vali Erhan Tanju, Türk milletinin varlığına kasteden düşmanlara karşı başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırarak kurduğu Cumhuriyetle tarih sahnesinde hak ettiği yeri aldığını ifade etti.

Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan tören İstasyon Meydanında devam etti. Kutlamalara Vali Erhan Tanju, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Özdeğirmenci, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, çok sayıda davetli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetimizin 78. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladığımızı ifade eden Tanju şunları söyledi: “Türk milleti varlığına kasteden düşmanlara karşı başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandırmış ve Türkiye Cumhuriyetiyle tarih sahnesinde yeniden hak ettiği yeri almıştır. Büyük Atatürk'ün en önemli eserim dediği cumhuriyetimiz demokrasinin tam ve en belirgin şekilde gerçekleştiği yönetim şekli, her şeyden önce özgürlükçü bir hareket ve milli tarihimizin kaydettiği önemli bir atılımdır. Tarih sayfalarımız birbirinden farklı önemli günlerimizle doludur. Ancak bunların en önemlisi hiç şüphesiz 29 Ekim’dir. Bu tarihte sadece bir rejim değişikliği yapılmamış, milli bir devlet kurulmuştur. İşte bu devlet, cumhuriyetimiz insan haklarına saygılı, Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *