ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye savaştan uzak durmalı

Türkiye savaştan uzak durmalı
YAYINLAMA: 18 Ekim 2021 / 19.11
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2021 / 19.11
İHD Gaziantep Şubesi Başkanı Kadir Tüzün, Irak’ın bağımsız bir ülke olduğunu, bu nedenle Irak toprakları üzerinde kurulacak Kürdistan devleti Türkiye’ye zarar vermeyeceği gibi Irak’ın içişleri-ne karışılmasının da doğru olmadığını açıkladı.

Türkiye’nin Körfez Krizi’nden ve Irak’a uygulanan ambargodan dolayı çok büyük ekonomik kayıpları olduğunu, bunun da ülkeye olumsuz yansıdığını söyleyen Tüzün, “O sırada ülkeyi yönetenler bir koyup üç alacaklarına yönelik pazarlık yapıyordu ama tam tersi oldu. Amerika, bölgeyi hegomanyası altına alıp, dünyanın jandarması olduğunu kanatılmak istiyor. Böyle bir oyunda Türkiye yer alma- .malı” dedi.

Irak’ın toprak bütünlüğü içerisinde gerçekleşen bazı gelişmeleri seçim malzemesi yapmanın çok yanlış olduğuna dikkat çeken Tüzün şöyle konuştu: “Dünyanın birçok ülkesi Irak’a yapılacak operasyona karşı çıkıyor. Üstelik Irak hükümeti ülkesini silah denetçilerine açıyor. Ülkemizi yöneten siyasetçilerin, IMF’den alacakları birkaç kuruş kirli para için böyle bir operasyona alet olmasına şiddetle karşıyız ve kınıyoruz. Ödediğimiz vergiler bize kan ve gözyaşı olarak geri dönmesin. Vergilerimiz sağlığa, eğitime, yatırıma yöneltilsin.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *