ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye savaşın dışında kalmalı

Türkiye savaşın dışında kalmalı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2021 / 13.42
Türkiye’nin Irak’a müdahalesine karşı tutum alması gerektiğine dikkat çeken Emek Platformu yöneticileri halka açlık, yoksulluk ve yıkım getirecek savaşa karşı tavır alınması ve Türkiye’nin bu müdahalenin bir parçası olmaması gerektiğini bildirdi.

Platformda asgari ücretin, günümüz ekonomik koşullarında, insanın insanca yaşamasına yetecek düzeyde olmadığı belirtilirken, asgari ücretin kesinlikle vergi dışı bırakılması gerektiği vurgulandı.

Şahinler, Türkiye'nin bugün yaşamakta olduğu sorunların temelinde, uluslararası sermaye kuruluşları ve özellikle de IMF ve Dünya Bankası politikalarının bulunduğunu söyledi ve “Hükümet tarafından açıklanan Acil Eylem Planı ve hükümet programından, izlenecek politikalarda IMF politikalarından fazlaca bir sapmanın olmayacağı anlaşılmaktadır. Ülkemizin bulunduğu coğrafyada yaşanan 1 bölgesel gerilim ve savaş tehlikesi, zaten yoksulluk cenderesi altında olan emekçileri ve halkımızı kaygılandırıyor.

ABD’nin en büyük desteği ülkemizden beklediğini, bu sebeple Türkiye’nin Irak müdahalesine karşı tutum alması gerektiğine dikkat çeken Yusuf Şahinler sözlerine şöyle devam etti: “Emekçilere ve halkımıza açlık, yoksulluk ve yıkım getirecek bu savaşa karşı tutum alınmalı ve Türkiye bu müdahalenin bir parçası olmamalıdır. Amerika petrol alanlarına el koymak ve bölgeyi kontrol altına almak için hazırlıklarını yürüttüğü Irak işgalinde en büyük desteği ülkemizden bekliyor. Ülkemizi yönetenlerden 90 bin Amerikan askerini barındıracak toprak istiyor. Hava üslerimizi ve limanlarımızı kullanmak istiyor. Kısacası ülkemizin dört bir parçasını savaş üssü haline getirmek istiyor. Topraklarımıza, üslere, hava alanlarımıza, limanlarımıza, el koymak istiyor. ABD’nin Irak’ı işgaline ve bölgeyi savaş alanına çevirmesine izin vermeyelim."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *