ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye sağ partilerle doğru yönetilmiyor

Türkiye sağ partilerle doğru yönetilmiyor
YAYINLAMA: 03 Ocak 2021 / 16.20
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2021 / 16.20
Hükümetin göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatların IMF’nin direktifleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirten CHP İl Başkanı Metin Çelikel, girilmesi hedeflenen AB ülkelerinin aksine kamunun küçültüldüğünü ve kamu görevlerinin aksatıldığını ifade etti.

Çelikel, hükümetin yolsuzlukları gidereceği yerde, devlet mekanizmalarındaki var olan yolsuzlukları halka şikayet etmekle yetindiğini kaydetti.

CHP il binasında bir toplantı düzenleyen Çelikel, CHP’nin parlamento dışında kalmasının ülkenin siyasal yaşamında yarattığı olumsuzlukları hep birlikte yaşadıklarını söylerken, “Bir çırpıda sayacağımız Tahkim, Şeker, SSK, Bankalar, Tüketicinin Korunması, DGM ‘nin görevlerini düzenleyen yasa ve af yasası gibi temel yasalardan hiç birinde esnafın, çiftçinin, işçinin, memurun yararına bir hüküm bulmak olanaksız. Tersine bu kesimlerin yaşam standardının en az yirmi yıl geriye götürülmesine ilişkin düzenlemeler bulunuyor. Ekonomi içler acısı, insanların yüzü gülmüyor. Yüzbinlerce esnaf kepenk kapatmış ve kapatmaya devam ediyor; Çiftçi toprağını işletemiyor, gübresini, tohumunu, tarım ilacını alamayacak duruma düşmüş, traktörünü satar hale gelmiştir” dedi.

İşçinin önüne engeller çıkarılarak sendikalaşma haklarının engellendiğini kaydeden Çelikel, “Bir yandan AB-İLO sözleşmelerinden bahsediliyor, diğer yandan sendikasız, toplu iş sözleşmesiz, grevsiz bir çalışma yaşamı yaratmak için ellerinden gelen çabayı sarfediyorlar. 162 Milyon lira insan onuruna aykırı bir asgari ücrete mahkum ettiğimiz işçimizi sigorta primlerini artırmakla sosyal güvenlikten mahrum bırakıyorlar. Sanayimiz can çekişiyor, pahalı enerji, pahalı sigorta primi ve diğer girdilerle adeta çalışmaz ve rekabet edemez hale getiriliyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *