ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye kişi başı ilaç kullanımında 170 dolarla ile OECD’nin en altında

Türkiye kişi başı ilaç kullanımında 170 dolarla ile OECD’nin en altında
YAYINLAMA: 13 Eylül 2021 / 21.42
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2021 / 21.42
İlaç fiyat kararnamesi, e ticaretin artması, uluslararası tekellerin bu alana ilgisi, eczacılık fakülteleri sayısının artışı ve önleyici sağlık ürünlerinin denetimsiz, kontrolsüz satışı gibi konuların eczacıları çok sıkıştırdığını söyleyen Gaziantep Eczacılar Odası Başkanlığı’na yeniden seçilen İrfan Demirci, meslek örgünün daha etkin ve daha güçlü bir yapıya kavuşması için çalışılması gereğini söyledi.

Eczanelerimizin hizmet biçimi konusunda yeni modeller yaratmalıyız

Demirci, “Türkiye kişi başı ilaç kullanımında 170 dolarla ile OECD’nin ve GSMH’de sağlığa ayrılan payda en altlardayız. Bu vatandaş ve bizim açımızdan sorunlu bir durum. Ancak tüm bu zorluklara karşı yapmamız gereken doğru talepleri oluşturup mücadeleci bir ruhla örgütsel dayanışma gücümüzü ve kültürümüzü yeniden yükseltmektir. Bunun dışında eczanelerimizin hizmet biçimleri konusunda ise yeni modeller yaratmalıyız” dedi.

52 kalem ilacın geri ödemeden çıkarılması çok yanlış bir karar

En son 52 kalem ilacın geri ödemeden çıkarılmasının çok yanlış bir karar olduğunu kaydeden Başkan Demirci, “Bu ilaçlar toplam ilaç cirosu içerisinde 300 milyon TL’lik bir rakamı oluşturuyor. Kısacası vatandaşın cebinden 300 milyon TL çıkacak demektir. Sağlıkta tasarruf olabilir lakin bu vatandaşın ilacından kesilerek olmaz” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Eczacılar Odası’nın Genel Kurulu hafta sonu eczacıların yoğun katılımı ile yapıldı. Divan başkanlığını, Eczacı Atilla Erbudak yaparken divan üyeleri ise Eczacı Cem Mercan, Eczacı Beyza Ayyıldız ve Eczacı Serkan Hacıömeroğlu’ndan oluştu. Gaziantep Eczacılar Odası Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan İrfan Demirci, güven tazeledi.

Gaziantep Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerde oluşuyor; Mehmet İrfan Demirci, Serdar Dalsüren, Murat Çetin, Serap Çelikel, Süveyda Özgüçlü, Tevfik Erdem Havuçcuoğlu, Abdullah Cem Mercan. Yedek Kurulu Üyeleri ise; Berat Sertaç Doğan, Yasemin Arzu Ekmekçi, Mahir Kaya, Seda Kolukısa, fahriye Beyza Ayyıldız, Yasemin Demir, Selin Dağdelen ve Emine Benek gibi isimlerden oluştu. Hüseyin Karataş 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *