ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, kendi doğal kaynaklarını kullanmalı

Türkiye, kendi doğal kaynaklarını kullanmalı
YAYINLAMA: 23 Haziran 2022 / 13.57
GÜNCELLEME: 23 Haziran 2022 / 13.57
İktidara talip siyasi partilerin ülkenin en önemli sorunu olan enerji politikası konusunda somut çözüm önerilerini ortaya koyması istenirken, Avrupa ülkeleri arasında en pahalı enerjiyi Türkiye’nin kullandığına, bunun da kalkınmaya önemli darbe indirdiğine dikkat çekildi.

Elektrik mühendisleri, sektördeki mevcut uygulamanın ülkeyi çıkmaza sürüklediğini, çağın teknolojisi ve yaşamın bir parçası olan enerjiden faydalanmanın giderek azalmasının tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin enerji politikasına artık kesin çözüm getirmesi gerektiğini, bu bağlamda iktidara talip partilere önemli görevler düştüğünü söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, siyasi partilerin enerji konusunda tutarlı politika oluşturması gerektiğini, Türkiye’nin daha fazla kaybedecek zamanı olmadığını açıkladı. Giderek fakirleşen ve üst üste iki büyük ekonomik kriz yaşayan ülkenin kendi doğal kaynaklarından yararlanmayı yabana atmaması, hatta en verimli şekilde değerlendirmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Karabay, sanayideki durgunluğun en önemli nedeninin enerjinin pahalı olmasından kaynaklandığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *