ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye, karma-karışık bir noktaya geldi

Türkiye, karma-karışık bir noktaya geldi
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 21.13
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 21.13
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, temaslarını tamamladıktan sonra Yenilik Partisi Gaziantep İl Başkanı Kazım Ateş ve Yönetimini İl Başkanlığında ziyaret etti.

Genel Başkan Yılmaz, ziyaret sırasında gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de ki Suriyeli sayısının 3,5 milyondan daha fazla olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yılmaz, Suriyelilerin kayıt altına alınmadığını belirtti. “2019 yılında yaptığım açıklamada kamplarda 98 bin kişi vardı. Yani yüzde nüfusun yüzde 98’i kent merkezlerine taşınmış ve adresleri de belli değil. Türkiye’de Suriyeliler’in dışında Afgan, İran, Pakistan ve Afrika gibi ülkelerden gelenlerde bulunuyor. Dolayısıyla ülkemiz karma-karışık bir noktaya geldi. Bu sorunu kesinlikle çözmeliyiz. Çünkü Türkiye, ‘Göçmenistan’ oluyor. Erdoğan’ın çocukları ve torunları var. Eğer bu ülkede yaşamayı düşünüyorlarsa onlarında bizim kadar hassas olması lazım” dedi.

Suriyelilere verilmiş kimlikleri, oturma izinlerini ve vatandaşlıklarını iptal edeceğiz

Suriye ve diğer göçmenlerin Türkiye’den gönderilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “1,5 yıl önce çıkardığımız parti programımızda Suriyeliler’in iktidarımızda üç ay içerisinde gönderileceği sözünü verdik. Şu anda Suriyeliler ile ilgili olaylar biraz provokatif gelişiyor. Suriyelilere verilmiş kimlikleri, oturma izinlerini ve vatandaşlıklarını iptal edeceğiz. Turist olarak gidip, gelebilirler, belli bir süre kalabilirler ama kesinlikle oturma izinleri olmayacak, vatandaşlıkları ve çalışma izinleri olmayacak. Bu konuda en net parti biziz” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Yılmaz, “Türkiye’yi işgal ediyorlar, neden demografik yapısını değiştirsinler ki? Cahil, görgüsüz, eğitimsiz, ülkesini satmış, ülkesi için hiçbir bedel ödemek istemeden kaçmış bir kesim ülkemize çökmüş durumda. Türkiye’de 500-600 bin Iraklı var. Suriye ve Iraktan gelenler ülkelerini satmış, Afrikalılar kaçıp gelmişler. Bunların Türkiye’ye bir bağlılıkları yok. En iyi yol bunları kayıtsız-şartsız göndermek” ifadelerini kullandı.

Toplumsal çatışma konusunda uyaran Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olayları taciz noktasına getirirseniz Suriyeliler’de bir tepki verecek, olayları başlatacaklardır. İktidarımızda üreten, özgür ve adil bir ülke göreceğiz. Dev çiftçi, dijital para, dijital kent, eğitimde yurt, yemek ve yol projelerimiz var. Dev çiftçi projesinde tarımsal girdileri parasız sağlamak istiyoruz. Yani sosyal yönü ağır bir devlet modeli görecekler. Özelleştirmeyi kapatıp, bazı alanlarda kamulaştırma yapma, yap-işlet-devret modelinde ‘İşleti’ iptal etmek, yap-devrete çevirmek, madenlerin, deniz limanlarının ve tarım arazilerinin yabancılara satışını yasaklamak istiyoruz. Silah, enerji, gıda, ilaç ve teknoloji alanlarında mutlaka milli bir üretime geçmemiz gerekiyor. Yenilik Partisi bir misyonu temsil ediyor, mayasında millilik var.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *