ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye Kamu Sen ilk kurulduğu gün nereyse orada duruyor

Türkiye Kamu Sen ilk kurulduğu gün nereyse orada duruyor
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 19.56
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 19.56
Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Cuma Erol, “Büyük adaletsizlikler ve haksızlıklar yapılıyor. Hepimiz biliyoruz ve bunlarla mücadele diyoruz. Müdür odalarında sendikacılık yapmıyoruz, ikna odaları kurdurmuyoruz” dedi.

Erol, “Gönüllere girmeye çalışıyoruz. İlkelerimize taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şubesi’nin 7’nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Cuma Erol, güven tazeledi.

 ‘Türkiye Kamu Sen ilk kurulduğu gün nereyse dimdik orada durmaya devam etti’ diyen Erol, “Kurulduğumuz günden itibaren hak ararken hükümette kimin olduğunu bakmadık, kimseye göbekten bağlanmadık, kimseye payanda olmadık. İlkelerimizin arkasında dimdik durarak sendikacılığa devam ettik. Güç aldığımız tek yer üyelerimiz ve delegelerimiz. Başka kimseden güç almadık, böyle de devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Da Birileri gibi hükümetin arkasına saklanıp, idarecilerin odalarına girip sendikacılık yapmıyoruz. Sadece adalet istiyoruz ve adalet peşindeyiz” açıklamada bulundu. 

Türkiye Kamu Sen olarak ilkelerinden taviz vermeden mücadelelerine devam ettiklerinin altını çizen Türkiye Kamu-Sen Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selim Sarı, “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız diyerek çıktığımız bu yolda ilkelerimizden, kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden hak ve hukuk için mücadelemizi bugüne kadar sürdürdük bundan sonra da hep birlikte sürdüreceğiz. Emek alın teri karşılığı alındığında makbuldür. Bizler bu alın terimizin karşılığını almak için hiçbir iktidara, siyasi partiye, sivil toplum örgütüne, cemaate paydaş ve yandaş olmadık, bundan sonra da olmadan yolumuza devam edeceğiz ama kırmızı çizgilerimiz var” ifadelerini kullandı.

Sarı, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü, Atatürk ilke ve inkılâpları, anayasamızın ilk 4 maddesi bizim kırmızı çizgilerimiz. Bu kırmızı çizgilerimizden asla taviz vermedik. Bunlarla sorunu olan hiç kimseyi aramızda görmek istemiyoruz, ama bunlarla sorunu olmayan herkese de kapımız açık. Biz de üyeler sadece üst üste koyulan sayılan mutlak değer bir değil. Türkiye Kamu Sen 500 bin kişilik bir ailesiyiz. 500 bin kişilik bir aile olmanın gücünü girdiğimiz seçimlerde, yaptığımız etkinliklerde, girdiğimiz eylemlerde hep beraber görüyoruz. Hiçbir üyemizi sayıdan ibaret görmedik. Gururluyuz. Çünkü Türkiye Kamu-Sen kurulduğu 1992 yılından beri hiç üye kaybetmeden yoluna devam ediyor. O gün ne söylediysek bugün aynı şeyi söylüyoruz. Türkiye’nin doğusunda da batısında da kuzeyinde de güneyinde de aynı dili, söylemi ve ifadeleri kullanabiliyoruz. Birileri gibi Doğu’da farklı, Batı’da farklı konuşmuyoruz” şeklinde konuşma yaptı.

Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri; Cuma Erol, İslam Tufan Kurtoğlu, Mehmet Deniz Toprak, Veli Adil Çelebi, Tevfik Gülen, Hasan Adnan Özyılmaz, Sait Uyar, Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ise; Musa Mustan, Hüseyin Üstüntaş, Abdurrahman Dal, Abdurrahman Korkmaz, Fatih Atasever, Kadir Durgut ve Selahattin Alkaya gibi isimlerden oluştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *