ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, kaderine terkedilmiş halde 

Türkiye, kaderine terkedilmiş halde 
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.35
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.35

Türkiye'de sorunları çözecek yetenekte bir hükümet olmadığını söyleyen Topçuoğlu, herkesin başının çaresine bakma telaşında olduğunu vurguladı.

Yaşanan krizin ardından yükselen faizlerle birlikte bankalardan kredi alan veya kredi kartı ile alış veriş yapanların büyük bir sıkıntı içerisine düştüğünü söyleyen eski GSO Meclis Başkanı Naci Topçuoğlu, ülkede sıkıntısız hiçbir sektör kalmadığını belirterek, bankaların mevcut şartları dikkate almak zorunda olduğunu vurguladı. Topçuoğlu, ülkeyi yöneten bir iktidar olmadığını söyleyerek, herkesin kaderine terkedilmiş görüntüsü verdiğini ifade etti.

Borcundan dolayı işletmelerin kapatılması, çalışanların sokağa terkedilmesinin doğru bir hareket olamadığını söyleyen Topçuoğlu, “Bankalar en basit bir krizde hemen sanayicinin üzerine gidiyor. Bu doğru bir hareket değil. Bankacılık bu olmamalı. Böyle dar günlerin bir de bol günü vardır. Sorunlara illa icra yolu ile çözüm aranmamalı. Olayların boyutu insanların evine hacze gidecek kadar tırmandırılmamak. Sonuçta bu bir çözüm de değil. Fabrikayı kapatmak veya evde yapılan bir haciz işlemi ile huzursuzluk yaratmak, daha çok huzursuzluk verir. İnsanları rahat bırakın, çalışıp borçlarını ödesinler” dedi.

Yaşanan gelişmelerden bankaların da olumsuz etkilendiğini, zaten etkilenmeyen kesim kalmadığını hatırlatan Topçuoğlu, özellikle bazı bankaların zorda oldukları için böyle zoraki yollara başvurduğunu, bunun da hoş olmadığını kaydetti. Türkiye genelinde bugün 300 bin kredi kartı sahibinin icralık olduğunu hatırlatan Topçuoğlu, “Bu ülkede her şey şimdi IMF’ye bağlı. Her şey kilitlenmiş durumda. Sanayici para kazanamıyor, işçi geçimini sağlayamıyor, işsiz sayısı sürekli artıyor. Böylesine sıkıntılı bir dönem var. Çalışan sanayici mevcut konumunu koruyabilmenin mücadelesini vererek çalışanını aç bırakmama çabası içerisinde. Ama tüm bunlara rağmen hükümet bazı gerçekleri ya görmek istemiyor veya sorunları çözebilecek kapasitede değil” şeklinde konuştu.

Türkiye’de büyük bir sıkıntı yaşandığını ye sıkıntının giderek büyüdüğünü hatırlatan Topçuoğlu, hükümet kanadında bunu çözecek çaba görmediklerini, bundan da endişe duyduklarını belirterek, “Bu anlamda TÜSİAD’ın sanayicileri politikaya çağırmasını haklı buluyorum. Fakat bundan önce Seçim ve Siyasi Partiler Yasası kesinlikle değişmeli. Eğer bunlar değişir de ülke bir erken seçime giderse o zaman bu sıkıntılardan kurtuluruz, yoksa gidiş iyi değil” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *