ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, Irak operasyonunda uyanık davranmalı

Türkiye, Irak operasyonunda uyanık davranmalı
YAYINLAMA: 08 Nisan 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2021 / 13.21

ABD’nin Irak’a yapmayı planladığı saldırının bölge ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceği belirtilirken, Türkiye’nin çok dikkatli ve temkinli hareket etmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye’nin halen Körfez Savaşıyla başlayan ekonomik kaybın sıkıntısını yaşadığı belirtilirken, savaşın çözüm olmadığı, sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi gerektiği kaydedildi.

Halıcılar Odası 2. Başkanı Beşir Demircioğlu, ABD’nin Irak’a yapacağı saldırının bölge ekonomisine önemli bir darbe vuracağını ifade ederek, Türkiye’nin geçmişte yaptığı yanlışa bir daha düşmemesi, bu nedenle çok dikkatli ve tutarlı olması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Irak ile yapacağı ticaretten, ABD’ye olan borcunun 10 kat fazlasını kazandıracağını söyleyen Demircioğlu, “Irak, dış ülkelere olan borcumuzdan çok ticari bir potansiyele sahip. Yani Irak bize kazandırıyor.

Tüm kapılar açılsın, iki yıl içerisinde Türkiye dış borcunun tamamını kapatır. Yeter ki Irak’a ihracat serbest olsun. Bu durumdan en fazla Gaziantep ekonomisi faydalanacaktır. Bölgede müthiş bir kalkınma olur” diye konuştu. Irak’a saldırının tüm sektörleri olumsuz etkileyeceğini hatırlatan Demircioğlu, sorunun barışçıl yollardan çözümlenmesi için Türkiye’nin bastırması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *