ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye ile Fransa arasında genç stajyer değişimi hazırlığı

Türkiye ile Fransa arasında genç stajyer değişimi hazırlığı
YAYINLAMA: 29 Kasım 2022 / 16.13
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2022 / 16.13
Türk ve Fransız hükümeti arasında görülen genç stajyerlerin değişimine yönelik taslağın, anlaşma kapsamında olduğu bildirildi.

Fransız ve Türk hükümetleri arasında genç stajyerlerin değişimine yönelik olarak yeni bir program başlatılacağı ifade edilirken azami 18 aylık bir süreyle uzmanlık alanları dahilinde ücretli mesleki faaliyette bulunmak üzere karşılıklı olarak değişime tabi tutulacağı bildirildi.

Stajyer sayısı yılda 100 civarında olacak

Gaziantep Sanayi odası yetkililerinden alınan bilgiye göre, 18-35 yaş arası genç stajyerler kabul edilecekleri ülkenin diline, meslek faaliyeti ile ilgili olarak diploma ya da deneyime sahip olacaklar. Çalışma süresi üç aydan 12 aya kadar değişebileceği ve gerektiğinde altı aylık bir uzatmanın söz konusu olduğu vurgulandı. Stajyerleri kabul eden ülkedeki işverenler, aynı koşullarda çalışan uyruklarla eşit ücret alacağı, toplam olarak her iki ülkenin de kabul edeceği stajyer sayısının ise yılda 100 kişi olduğu kaydedildi.

Stajyerler için ön çalışma yapılıyor

Türk hükümetini temsilen görüşmeleri yürütecek olan Türkiye iş kurumu bu anlaşma kapsamında görüşmelere başlamadan önce Fransa adına Türkiye’ye gelecek stajyerlerin, staj yapabileceği iş yeri, konaklama yeri ve benzeri konularda bir ön çalışma yapma gereği duyulduğu vurgulandı.

Bu nedenle işyerlerine Fransız stajyerler istihdam etmek isteyen veya mevcut stajyerlerin Fransa’da deneyim kazanmasını isteyen GSO’ya kayıtlı sanayicilerin en geç 29 Eylül Salı gününe kadar odanın dahili numarasına bildirmeleri gerektiği kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *