ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye, dünyada parmakla gösterilen büyük başarılara imza attı

YAYINLAMA: 18 Eylül 2022 / 20.22
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2022 / 20.22
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı

Eğitim ve diğer alanlarda kadınları önceleyen, onların hukukunu her şeyin üstünde tutan adımları attıklarını vurgulayan Bozdağ, “Hem kadınlarımızın hem de erkeklerimizin eğitimine sadece lafta değil, icraatta kolaylıklar sağladık. Okul yaparak, derslik sayısını artırarak, akıllık tahtalar kurarak, tablet vererek, kitapları masaya ücretsiz koyarak imkanlarda eşitliği artırma gayreti içerisinde olduk. Türkiye, savunma sanayinde, ihracat kalemlerinin birçoğunda dünyada parmakla gösterilen büyük başarılara imza attıysa bunun pek sebebi var, ama ilim ve eğitime verdiğimiz destek ve ayırdığımız kaynaklarında etkisi var” dedi. 

Eğer eğitimimiz iyi olursa yetiştirdiğimiz insanlarımız daha iyi olur

Eğitimin her işin başı olduğuna dikkat çeken Bozdağ, “Eğer eğitimimiz iyi olursa yetiştirdiğimiz insanlarımız daha iyi olur. Bilgiye hükmetme ve bilgiden teknolojiyi üretme gücüne ve kudretine sahip oluruz. Bugün yeraltı zenginlikleri çok olan, doğalgazı petrolü madenleri bulunan nice ülkeler var. Yer altı servetlerinin büyük kısmı Arap ve Afrika ülkelerinde ama dünyanın en güçlü ülkelerine bakın onlar yeraltı servetlerinin çok az bir kısmına diğerleriyle mukayese edildiğinde sahipler. Ama dünyada Amerika güçlü, Avrupa güçlü neden diye sorduğumuzda da görüyoruz ki bilgiye sahipler” tespitinde bulundu.

Türkiye'de kadın öğrenciler arasında ayrım yapıldı

2002 yılında 400 bin öğretmen sayısının 2022 yılında 1 milyon 300 bine yükseldiğini kaydeden Bozdağ, “Ortaöğretimde, yükseköğretimde yine kadınlarımız aleyhine olan kıyafet tercihinden kaynaklı ayrımcılığa, eşitsizliğe, haksızlığa son verdik. Anayasamız kanun önünde herkes din, dil, ırk, renk, cinsiyet, felsefi, inanç, mezhep ayrımı gözetilmeksizin eşittir derken, kamu hizmetlerinin sunulmasında devlet organları ve idare makamları eşitlik ilkesine uygun davranmak zorundadır ifadesini kullanırken, hiçbir kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz diye çok net hükümler olmasına rağmen yıllar yılı Türkiye'de kadın öğrenciler arasında ayrım yapıldı” dedi.

Hukuk devletinin, Anayasa’nın eşitlik ilkesini hayata tam anlamıyla biz soktuk

Bozdağ, “Türkiye nereden nereye geldiğini görmek için yaşanan değişimleri, yaşanan zorlukları birlikte değerlendirmek lazım. Ne yaptık şimdi soruyorum. Orta öğretimde bu haksızlığa son verdik mi? Verdik, üniversitede kadınlarımız arasındaki eşitsizliğe son verdik mi? Verdik. Türkiye'nin ortaöğretim kurumlarında da yükseköğretim kurumlarında da başı açık, başı örtülü bütün kadın öğrencilerimiz birlikte eğitim görüyorlar, birbirlerinden memnunlar. Aralarında herhangi bir ayrım gayrım yok. Ayrım gayrımı yapan o köhnemiş zihniyeti de siyasetin çöplüğüne attık. Çalışma hayatında da aynı şeyler söz konusu. Kadın birisi, ebe, öğretmen, doktor, hâkim, savcı, herhangi bir kamu görevlisi kamuda herhangi bir yerde işçi olma hakkı var mıydı? Yoktu. Şimdi herkese eşit çalışma hakkını da biz sağladık. Hukuk devletinin, Anayasa’nın eşitlik ilkesini hayata tam anlamıyla biz soktuk” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni nesil belediyeciliği hep birlikte yaşatan bir anlayışımız var

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yeni nesil belediyeciliği hep birlikte yaşatan bir anlayışımız var. Fırsat eşitliğini sağlamak için çocuk 1’inci sınıfa Büyükşehir Belediyesi’nin çantaları ile başlıyor. Hiçbir ayrım yapmadan 75 bin öğrencinin çantalarını sıralarına indirdik. Dijital kütüphane kurduk, bir tuş ile 36 bin kitaba ulaşıyor. ‘Spor kenti Gaziantep’ dedik, çocuklarımızı ergenlik çağına girmeden sporla tanıştırdık. Yüzme bilmeyen kalmasın dedik ve 33 tesis yaptık. Denizi olmayan şehirde yüzme şampiyonu çıkarıyoruz. Buradaki her bir çocuğun Aziz Sancar olabilir. Sancar Hoca azimle başarıyı yakaladı. Adını bilerek bu tesise koyduk. Güzelvadi’nin gençleri kazanana kadar, nobel olana kadar vazgeçmek yok” diye açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılışına; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile çok sayıda vatandaşlar katıldı. Kurdele kesimi sonrada merkezde incelemelerde bulunuldu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *