ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye dikkatli hareket etmeli

Türkiye dikkatli hareket etmeli
YAYINLAMA: 30 Kasım 2021 / 14.34
GÜNCELLEME: 30 Kasım 2021 / 14.34
ABD’nin Irak’a askeri harekatına karşı olduklarını, ancak savaşın tüm protestolara rağmen başladığını söyleyen Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, bu durumda Türkiye’nin milli menfaatlerini gözeterek hareket etmek zorunda olduğuna dikkat çekti.

Aslan, bu savaşın Türkiye’nin savaş olmadığını, ancak körfez Savaşı’nda olduğu gibi bu savaştan Türkiye’nin zararlı çıkmamasını ümit ettiklerini söyledi. Iraklı insanların başına bombalar yağdığını belirtti.

Kan aktığını ve insanların öldüğünü belirten Aslan, “Bu olaya üzülmemek elde değil. Savaşın geldiği bu noktada Türkiye’nin kendi milli menfaatlerini koruması gerek. Olayın ekonomik boyutundan daha öte askeri ve siyasal boyutu çok daha önemli. Bunların iyi hesap edilmesi şart” dedi.

Hava koridorunun açılması olumlu

Hava koridorunun ABD uçaklarının kullanımına açılmasının olumlu olduğunu vurgulayan Aslan, böylece Türk askerinin Kuzey Irak’a girmesinin yolunun açılabileceğini, böylece Kuzey Irak’ta olası bir Kürt devletinin kurulmasını da engellenebileceğini ifade etti. Kuzey Irak’ta Kürt devleti kurulması durumunda Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye gireceğini ve Türkiye’nin stratejik öneminin bu durumdan olumsuz etkileyeceğini ifade eden Aslan, “Türkiye çok dikkatli hareket etmeli. Kuzey Irak’ta Türkiye aleyhinde bir olumsuzluğa kesinlikle yer verilmemeli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *