ANASAYFA arrow right Teknoloji

Türkiye Çağrı Merkezleri’nde istihdam Anadolu’ya kaydı

Türkiye Çağrı Merkezleri’nde istihdam Anadolu’ya kaydı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.35
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.35
Türkiye Çağrı Merkezleri 2015 Haritası'na göre İstanbul, Eskişehir ve Ankara çağrı
Türkiye Çağrı Merkezleri 2015 Haritası'na göre İstanbul, Eskişehir ve Ankara çağrı merkezlerinin 3 büyük şehri olurken, istihdam Anadolu illerine kaydı.

IMI Fuarcılık, Türkiye’de istihdama önemli katkı sağlayan ve hızla gelişen çağrı merkezlerinin istihdam durumunu içeren 'Türkiye Çağrı Merkezleri 2015 Haritası'nı açıkladı. IMI Fuarcılık’ın araştırmaya katılan 120 çağrı merkezinden aldığı verilerle hazırladığı haritaya göre, çağrı merkezlerinin 3 büyük şehri İstanbul, Eskişehir ve Ankara olurken, bu üç il dışında, binin üzerinde istihdam sağlayan iller arasında sırasıyla, İzmir, Malatya, Kocaeli, Şanlıurfa, Kayseri, Sivas ve Düzce oldu. Sıralamada 582 koltuk kapasitesine sahip Elazığ; 866 çalışana, 251 koltuk kapasitesine sahip Antalya; 346 çalışana, 288 koltuk kapasitesine sahip Manisa; 350 çalışana, 130 koltuk kapasitesine sahip Tekirdağ ise 175 çalışana istihdam sağlayarak, en verimli illerin başında yer aldı.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen çağrı merkezleri sektörü, geçtiğimiz iki yılda 14 ilde yeni çağrı merkezi açarak istihdama büyük katkı sağladı. Amasya, Aydın, Batman, Burdur, Çorum, Edirne, Gaziantep, Giresun, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Siirt ve Tekirdağ çağrı merkezleri istihdamına son katılan iller oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *