ANASAYFA arrow right Dünya

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto hayatını kaybetti

Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto hayatını kaybetti
YAYINLAMA: 14 Ocak 2022 / 14.36
GÜNCELLEME: 14 Ocak 2022 / 14.36
Bensiyon Pinto 85 yaşındaydı.

Türk Yahudi Toplumu’nun Onursal Başkanı Bensiyon Pinto 85 yaşında hayatını kaybetti. Pinto'nun vefat haberini Türkiye Hahambaşılığı Vakfı duyurdu.

Vakıf paylaşımında, "Türkiye'mize ve toplumumuza uzun yıllar özveri, sevgi, inanç ve tüm benliğiyle hizmet etmiş, TYT başkanımız, Onursal başkanımız, hepimizin hocası, vefa timsali, örnek insan Bensiyon Pinto'muzu kaybettik. Ailesine, dostlarına ve Türkiye'mize baş sağlığı dileriz" dedi.

Pinto, 1989 – 2003 yılları arasında aralıklarla toplamda 10 yıl Türk Yahudi Toplumu Başkanlığı görevini üstlenmişti ve kurumun ilk ve tek onursal başkanıydı.

Pinto için taziye mesajları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Türkiye Yahudi toplumunun onursal başkanı Bensiyon Pinto’nun vefatını teessürle öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve Yahudi cemaatine başsağlığı diliyorum.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Bir arada yaşarken birlik olmuş kadim kültürlerin insanlarıyız. Bugün güzel insanlardan birinin; Türk Yahudi Toplumu Onursal Başkanı Bensiyon Pinto’nun vefat haberini üzülerek öğrendim. Ailesine, sevenlerine ve Türk Yahudi toplumuna başsağlığı dilerim.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türkiye Yahudi toplumunun onursal başkanı Bensiyon Pinto’nun vefatını üzüntüyle öğrendim. Yakınlarına, sevenlerine ve özveriyle hizmet ettiği Yahudi cemaatine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Şalon Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas: Türkiye,her daim makulun ve barışın dilini kullanan,farklılıkların ortak alanlarında birlikteliği arayan,iletişim gurusu,ülkesine sevdalı, babacan,sevecen güzel bir insanını kaybetti.Işıklar içinde istirahat etsin.

Bensiyon Pinto hakkında

Pinto, 1976'da Türk Yahudi Toplumu'nun merkezi olan Türkiye Hahambaşılığında, maliye bölümünün başına geçti. 1979'da Hahambaşılık Müşavirlerinin Başkan vekilliğini yapan Pinto, 1989'dan 2003'e kadar muhtelif zamanlarda, toplam 10 yıl Türk Yahudi Toplumu Başkanlığı görevinde bulundu.

Yaşamının en önemli bölümlerini, "Anlatmasam Olmazdı-Geniş Toplumda Yahudi Olmak" başlığı altında derleyerek 2008'de yayınlayan Pinto'nun bu eseri, Almanca ve İngilizceye çevrildi.

Türk Yahudi Toplumu'nun ilk ve tek Onursal Başkanı olan Bensiyon Pinto, Ester Eti Pinto ile evliydi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *