ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türk toplumu söylemez, söylenir”

“Türk toplumu söylemez, söylenir”
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2020 / 17.14
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2020 / 17.14
Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sorunu olan gelir dağılımındaki dengesizliğin, özellikle okul çağındaki çocuklar üzerinde olumsuz etki yarattığına dikkat çeken Psikolog Özgül Kılıç, bu olumsuzlukları insanın yenebilecek güce sahip olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolog Özgül Kılıç, dünyanın en önemli sorunlarından biri olan ve birçok suçun ve başarının nedenini oluşturan gelir dağılımındaki dengesizliğin, eğitini ye eğitim aşamasındaki çocuklar üzerindeki etkisiyle ilgili görüşlerini Sabah’a açıkladı.

Psikolog Özgül Kılıç, bu sorunun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşandığını, ekonomik zorluklar altında eğitim almaya çalışan çocukların bu durumdan olumsuz etkilendiklerini vurguladı. Yaşamın zor, ancak başarmanın imkansız olmadığını kaydeden Kılıç, “Güç insanın içindedir, disiplin adına, otorite adına kişinin içindeki güç öldürülmemek, aksine güç ortaya çıkarılmalı” diyerek istenildiği zaman her şeyin başarılabileceğinin altını çizdi.

İnsanın yaşamında birçok olumsuzluklar bulunduğunu, ama önemli olanın olayların olumlu yanını görebilmek olduğunu ifade eden Kılıç, “Çocukların bir değer olduklarının bilincine varmak kadar bunu onlara hissettirebilmek de önemli. Bu çocuklara hissettirilerek onların güçlü olmaları sağlanmalı. Birden bire yüksekte olmak imkansızdır, ancak çalışarak, emek vererek hedeflere ulaşılabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *