ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türk Telekom bunu hep yapıyor

Türk Telekom bunu hep yapıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Türk Telekom aboneleri çileden çıkarıyor. Hizmetlerinin son derece pahalı olması yetmiyormuş gibi, aylar öncesinin tahsil edilen faturaları
Türk Telekom aboneleri çileden çıkarıyor. Hizmetlerinin son derece pahalı olması yetmiyormuş gibi, aylar öncesinin tahsil edilen faturaları için yeniden faizlendirilmiş borç çıkarılıyor. Borcu olmayan abonelerin telefonu kesiliyor, itirazlar üzerine yanlışların düzeltilmesi yoluna gidiliyor. Bu arada bir yıl iki yıl öncesinin ödenmiş telefon faturasını atmış, kaybetmiş veya faturası Telekom tarafından gönderilmemiş olan vatandaşlar, aynı borcu faiziyle bir kez daha ödemek zorunda kalıyor.
Hep bilgisayar hata yapıyor!
‘’Tüm abonelerin bilgisayarda kayıtlı olması ve veznelerden yapılan tahsilatların bilgisayara kaydedilmesi nedeniyle işlemlerin aksaksız ve hatasız yürütülmesi gerekirken, Telekom görevlileri tüm suçu bilgisayara yükleyip, abonelere bilgisayar hata yapmış ‘’ demekle yetiniyor.
Faturalarınızı gözünüz gibi saklayın, çünkü…
Eski numarasını iptal ettirerek, yeni bir numara aldığını söyleyen bir abone, ‘’ Eski telefonumun 4 milyon civarındaki borcunu ödeyerek iptal ettirdim ve yeni bir numara aldım. Aradan 6 ay geçti, yeni telefonumun faturalarını her ay düzenli olarak ödüyorum. Son gelen fatura ile parayı Telekom veznesine gönderdiğim de, bu telefonun 15 milyon borcu var diye, 6 ay önce iptal ettirdiğim telefon numarası üzerine iki ay öncesinin borcunu yazıp, yeni bir makbuz vermişler. Hemen, telefonumu değiştirme belgesini ve eski faturaları göndererek itiraz ettim, yanlışlık olmuş diye 15 milyonluk faturayı alıp yırtmışlar. Vezneye giren fazla paraları mutlaka birileri paylaşıyor olmalı ki bu hatalar sık sık tekrarlanıyor’’ diye konuştu.

Ödenmemiş faturayı faiziyle birlikte istiyorlar
Telekom’un faturalarının her ay düzenli olarak gelmediğini ifade eden başka bir abone, işyerindeki bir telefonun kesilmesi üzerine yaptığımız araştırma sonucunda, ‘’ Telefonunuzun 1996 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına ait faiziyle 50 milyon civarındaki borcu var dediler. İşyerinin düzenli bir muhasebe sistemi var. Gelen faturalar günü gününe ödenir, aksi zaten yanlış ve mantıksız olur. Hemen bilgisayar kayıtlarımızı kontrol ettik. 1996’nın Ağustos ve Eylül aylarında söz konusu numara için fatura gelmemiş. Ekim ayına faturası gelmiş ve gününde ödenmiş. Tabii, Telekom’un faturayı göndermemesi kesinlikle tüketiciye karşı işlenmiş bir suç değil. O nedenle ekim ayının faturasını götürüp borçtan düşürerek, diğer iki faturanın bedelini faizi ile birlikte 32 milyon lira olarak ödedik ‘’ şeklinde açıklama yaptı.
Aboneler mahkemeye başvuracak
Abonelerin önemli bir kesimi de, borçları olmadığı halde, sık sık borcundan dolayı diye telefonlarının kesildiği, itiraz üzerine yanlışlık olmuş’’ denilerek yeniden açıldığı konusundan şikayetçi olurken, ‘’ Telekom’un ödenmiş faturaya yeniden borç çıkarması durumunda bundan böyle mahkemeye başvurup, abonelerin dolandırıyor diye dava açacağız ve bunu da tüm kamuoyuna duyuracağız. Telekom, tüm hizmetleri çok sık zam yapıyor. Kullandığımız hizmetlerin karşılığını fazlasıyla ödediğimiz halde, bir de ikinci kez para istenmesi konusunda yetkililerin bir işlem yapması gerekir.’’ Şeklinde şikayetlerini dile getirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *