ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türk işçi ve memurları vergi şampiyonları

Türk işçi ve memurları vergi şampiyonları
YAYINLAMA: 30 Ekim 2022 / 19.24
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2022 / 19.24
İngiltere Hazine Bakanlığına göre, en yüksek vergiyi Türkiye’deki bordrolular ödüyor

Araştırmada, işçilerden yüzde 55, memurlardan yüzde 51 toplam kesinti yapıldığı belirtildi

LONDRA- İngiltere Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora göre, Avrupa ülkeleri arasında işçi ve memurların en yüksek oranda vergi ödediği ülkenin Türkiye olduğu belirlendi.

Raporda Avrupa ülkelerinde kar, kira ve faiz geliri ile yaşayanların vergisi, işçi ve memurlardan kesilen vergi oranından yüksek tutulurken, Türkiye’de bu uygulamanın tamamen tersi olduğu kaydediliyor.

Vergi sisteminde yapılması düşünülen yeni düzenlemelere ışık tutması amacıyla İngiltere Hazine Bakanlığınca hazırlanan raporda, “Türk işçisi ve memuru Avrupa’nın Vergi Şampiyonu” durumunda. Hazine Bakanlığı geçen yıl yaptığı bir araştırmada benzer bir sonuç elde etmişti deniliyor. Türkiye’de 3 milyon liraya kadar kar, kira ve faiz gelirinden kesilen vergi oranı yüzde 25’ken, ücret ve maaşlardan kesilen vergi oranı ise, daha bir süre önce yüzde 39’a inmişti. Son değişiklerle Türkiye’de işçi ve memurlara ayda ortalama 200-300 liralık gelir artışı sağlanırken, kira, faiz ve kar geliri elde edenlerde indirim tutarının 160 bin lirayı bulduğu raporda ifade ediliyor.

İngiltere Hazine Bakanlığının araştırmasına göre, Türkiye’de diğer kesintiler de eklendiğinde işçi ücretlerinde yapılan kesinti yüzde 55’i memur maaşlarındaki kesinti oranı da yüzde 51’i buluyor. Bu oran Avrupa ülkeleri içinde en yüksek olarak belirlendi. İngiltere’de yüzde 39.76’yı bulan kesinti oranı Fransa’da sadece yüzde 15, işçi ücretlerinde yapılan kesinti oranı İtalya’da yüzde 17.45, Almanya’da yüzde 34.6, Belçika’da se yüzde 19.8.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *