ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Türk insanının moral ve motivasyonu tükeniyor”

“Türk insanının moral ve motivasyonu tükeniyor”
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.12
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.12

GSO tarafından düzenlenen MOTEKS 2001 II. Uluslararası Moda, Tekstil, Konfeksiyon ve Yan Sanayileri Fuarı açıldı. Ekonomik krize rağmen bu yıl İkincisi düzenlenen fuarın, ülkedeki reel sektör temsilcilerinin özellikle de Gaziantep’teki sanayicinin mücadele gücü ve kararlılığının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Gaziantep fuar alanı içerisinde 10 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen ve 100 civarında firmanın katıldığı MO-TEKS 2001 11. Uluslararası Moda, Tekstil, Konfeksiyon ve Yan Sanayileri Fuarı için düzenlenen törende konuşan GSO Başkanı Nejat Koçer, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı bir Türkiye, globalleşme sancılarının zayıflan tüketme noktasına sürüklediği bir ekonomik yapılanma ve terörün acımasız saldırılara hedef olmuş bir dünyada yaşadığımıza dikkat çekti.

“Neredeyse bir yıldır devam eden kriz, fabrikalarımızın kapanmasına, üretimin durmasına, insanların işsiz, çocukların aşsız kalmasına neden olmuştur. Milli gelirimiz ve paramızın değeri 3. Dünya ülkeleri seviyesine düşerken, dış borçlarımız akılı almaz rakamlara çıktı. Yarınından endişeli toplumun gelecek kaygısı, had safhaya yükseldi. Devletin vatandaşına, vatandaşın devletine güveni kalmadı. Hepsinden önemlisi Türk insanının moral ve motivasyonu tükenme noktasına geldi. Bugünün Türkiye’sinde geleceğe karamsar bakmak için herkesin yeterli bir sebebi vardı. Vardı ama, karamsarlığın bize bir faydasının olmayacağını da çok iyi biliyorduk.

Biliyorduk ki; bugün her zamankinden daha cesur olmayınca, daha çok çalışmayınca, daha çok fedakarlık yapmayınca ve hepsinden önemlisi geleceğin bizim olacağına inanmayınca bu gidiş devam edecekti. Daha çok fabrika kapanacak, daha çok insan işsiz kalacak ve bizler tükenişimizi izlemekle yetinecektik. Ama biz karamsar olmak yerine, uyanık olmanın rüyasını, yani umudu görmeye onu yakalamaya çalıştık. Yarınların yorgun, bezgin ve ümitsiz insanlara değil, rahatını terk edebilen, azimli toplumlara ihtiyacının olduğuna inandık. Bu inanç oluşurken en büyük güvencemiz ise insanımızın teslimiyetten uzak mücadeleci ruhu, üretkenliği, girişimciliği ve çalışkanlığıydı.“

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *