ANASAYFA arrow right Güncel

Türk İmmünoloji Derneği'nden TTB'ye dayanışma mesajı

Türk İmmünoloji Derneği'nden TTB'ye dayanışma mesajı
YAYINLAMA: 21 Eylül 2020 / 15.46
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2020 / 16.14
'Salgınla mücadelede bu gereklilikleri sağlamak için ilk günden beri fedakarca çalışan TTB'nin yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.'

Türk İmmünoloji Derneği, MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef alınarak kapatılması istenen Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) destek mesajı paylaştı.

Türk İmmünoloji Derneği’nden yapılan açıklamada, Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin meslek örgütü olarak sağlık ve yaşam hakkını savunduğuna vurgu yapılarak, “Hekimler, insanı yaşatmak için yemin etmiş ve yaşamlarını bunu gerçekleştirmeye adamış insanlardır ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi mücadelesinde de en başından beri ön saflarda özveri ve ağır sorumluluklarının bilincinde çalışmayı sürdürmektedirler. Sağlık çalışanlarının sağlığı, toplum sağlığının sağlanması için en önemli gereklilik. Ülkemizde sağlık çalışanları meslektaşlarımızın COVID-19 sebebiyle hayatlarını kaybettikleri haberlerini her gün üzüntüyle öğreniyoruz” değerlendirmesi yapıldı.

Türk İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu imzasıyla paylaşılan mesajda, TTB’nin, Anayasa ile güvence altına alınan sağlıklı bir yaşam sürme hakkını savunan bir meslek örgüt olduğu, her koşulda toplum sağlığını öncelediği ve bilimsel ve özgür düşünceden taviz vermediği savunularak şu ifadeler kullanıldı:

“Pandeminin başndan beri sorumluğunu en iyi şekilde yerine getirerek hem toplumla doğru bilgileri paylaşıp hem de sağlık çalışanlarının haklarını savunmak için çaba göstermiştir. Salgınla mücadele için verdiği değerli katkıları ve işbirliği önerileri karşısında İTB'ye yönelik tavrın son derece üzücü ve kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Salgınla mücadelede bu gereklilikleri sağlamak için ilk günden beri fedakarca çalışan TTB'nin yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyor, pandemi mücadelesinde hayatını kaybeden tüm sağlık emekçilerini saygı ve minnetle anıyoruz.”

Destek mesajında, Bahçeli tarafından hedef alınan 'siyah kurdele' kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 16 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile TTB’nin Covid-19 salgınının yönetimi ile ilgili eleştirilerini ve salgın nedeniyle yaşamını yitiren hekimleri almak için düzenlenen ‘siyah kurdele takma’ eylemini hedef almıştı. Çeşitli suçlamalarda bulunarak TTB’nin kapatılmasını istemişti. Bahçeli, ‘ihanet oluşumu’ olarak tanımlayarak TTB’nin kapatılması için çağrı yapmştı. Bahçeli ve MHP yöneticileri, 16 Eylül’den beri çeşitli platformlarda TTB’nin kapatılması çağrısını tekrarlıyor

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *