ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Türk Folklor Kurumu ödül töreninden dönen yazarımız C. Cahit Güzelbey:“Ödül, 45 yıllık folklor çalışmalarımın manevi bir mükafatı oldu, mutluyum”

Türk Folklor Kurumu ödül töreninden dönen yazarımız C. Cahit Güzelbey:“Ödül, 45 yıllık folklor çalışmalarımın manevi bir mükafatı oldu, mutluyum”
YAYINLAMA: 10 Ocak 2023 / 17.19
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2023 / 17.19
Türk Folklor Araştırmaları Kurumunun ödülüne layık görülen yazarımız Cemil Cahit Güzelbey, Ankara’da yapılan ödül töreninden döndü. Aldığı ödül hakkında kendisiyle konuştuk.

Soru: Türk Folklor Araştırmaları Kurumunun ödülünü aldınız. Bu ödül kimlere veriliyor?

Cevap: Ödül, Türk halk bilimine emek ve eser vermiş olanlara verilmektedir. Ödülün adı “İhsan Hınçer Folklor Ödülü” dür.

Soru: İhsan Hınçer kimdir?

Cevap: İhsan Hınçer 30 yıldan beri kendini folklor araştırmalarına adamış, değerli bir halk bilimcisidir. Özellikle ölüm tarihi olan 1979 yılına kadar aralıksız “Türk Folklor Araştırmaları” dergisini çıkarmakla Türk folkloruna büyük hizmette bulunmuştur. Bunun için üç yıldır onun adını taşıyan ödül verilmektedir.

Soru: bu yıl ödül yalnız size mi verildi?

Cevap: Hayır, bu yıl beş kişiye ödül verildi. Ben, bu beş kişiden biriyim. Ötekiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Ökçe, Prof. Dr. Şükrü Elçin, Prof. Dr. Metin And ve araştırmacı yazar Haşim Nezihi Okan’dır.

Soru: Televizyonda tören çok kısa verildi. Hele sizi hiç göremedik ve üzüldük. Tören hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap: Törende kurum başkanı ile Kültür Müsteşarının konuşmalarından sonra ödüller verildi. Törenin kısa verilmiş olması da TRT’ye kalmış bir husustur. Ne diyelim?

Soru: Bu ödülü almakla ne hissediyorsunuz?

Cevap: 45 yıldır folklor araştırmaları yapmaktayım. Sekiz büyüklü küçüklü yapıtımla şimdi sayısına hatırlayamayacağım pek çok yazılarım var. Aldığım ödül, 45 yıl süren çalışmalarımın manevi bir mükafatı oldu. Kuşkusuz memnun ve mutluyum.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *