ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türk askeri Kuzey Irak’ta bulunmalı

Türk askeri Kuzey Irak’ta bulunmalı
YAYINLAMA: 26 Kasım 2021 / 15.26
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2021 / 15.26
ABD’nin, Saddam Hüseyin’in ülkeyi terk etmesi için tanındığı süre dolarken, Türk hava sahasının ABD tarafından kullanılmasına izin verilmesini sağlayacak tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisine bugün ikinci kez geliyor. Meclis’te tezkerenin kabul edileceğine kesin gözle bakılırken, Türkiye’nin desteği olsa da olmasa da ABD’nin Irak’ı vurmakta kararlı olduğuna dikkat çekildi.

Elden bir şey gelmiyor

AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, bölgede savaş istemediklerini, ancak Türkiye olsa da olmasa da ABD’nin Irak’a vuracağını ifade etti. Eruslu, ABD, Türkiye bu savaşa katılsa da katılmasa da Irak’ı vuracak. Bu durumda Türkiye’nin elinden bir şey gelmez. Çünkü güçlü bir devlet. Irak lideri Saddam Hüseyin’in yapacağı tek şey var, ülke insanını düşünüyorsa derhal Irak’ı terk etmesidir. Binlerce insanın ölümüne yol açmamalı. Bu savaşta Türkiye iki arada bir derede kaldı. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsem bıyık misali” diye konuştu.

Dönüşü olmayan bir yol

Tezkere daha önce çıkmalıydı

Türkiye’nin ABD’ye karşı eline mahkum olduğunu, bu nedenle tezkerenin daha önce çıkması gerektiğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Dağcı, ABD askerleri bölgede konuşlandı. Yani tezkere çıksa da çıkmasa da ABD için artık bir şey ifade etmiyor” dedi.

Dağcı, “Üstelik ABD’de daha önce verdiği yardım sözünden vazgeçmek üzere. Çünkü Türkiye’ye fazla ihtiyacı kalmadı gibi. Diğer yandan Kuveyt ve Arap Emirlikleri gibi ülkelere 130.000 civarında asker yerleştirmiş durumda” diye konuştu. Dağcı, bu saatten sonra Saddam Hüseyin’in derhal ülkesini terk etmesi gerektiğini, savaş olmaması için başka seçeneğin olmadığını belirterek, “Saddam yüzünüz suyu ile ülkeyi terk Edip gitmeli. Hiç yoktan insanların ölümüne yol açmamalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *