ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türk Amerikan ilişkileri sınavdan geçiyoruz

Türk Amerikan ilişkileri sınavdan geçiyoruz
YAYINLAMA: 24 Kasım 2021 / 15.30
GÜNCELLEME: 24 Kasım 2021 / 15.30
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, stratejik ortaklık düzeyine ulaşan Türk-Amerikan ilişkilerinin sağlamlığını ve gücünü kanıtlayan bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Sezer, Türk Amerikan Konseyi’nin düzenlediği yıllık konferansa yazılı bir mesaj gönderdi. Sezer mesajında, “Köklü ve başarılı bir ittifak içinde ortak değerlere dayanan ve soğuk savaş sonrası dönemde stratejik ortaklık düzeyine ulaşan Türk-Amerikan ilişkileri, içinde bulunduğumuz bu kritik dönemde sağlamlığını ve gücünü kanıtlayan bir sınavdan geçmektedir” dedi.

Sezer, Türkiye ile ABD’nin Ortadoğu’da barış ve istikrarın sağlanması amacıyla bir kez daha yakın işbirliği yaptığını ifade etti. Sezer, karşılıklı saygı anlayış ve düzenli danışmalara, barış, özgürlük ve demokrasi ile olan bağlılıklarına dayanan bu işbirliğinin başarılı sonuçlar vermeye devam edeceğinden kuşkusunun olmadığını kaydetti. Uluslararası barış ve istikrara değerli bir katkı sağlayan Türkiye ile AB’de arasındaki işbirliğinin yalnız hükümetlerle sınırlı olmadığını belirten Sezer, AB’de ve Türk halk arasında dostluğun da giderek derinleştiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin, ekonomik istikrar programını kararlılıkla sürdürmekte ve Avrupa Birliği’ne tam üyelik yönetiminin gerektirdiği ekonomik ve siyasal adımları attığını belirten Sezer, bu yönüyle köklü yapısal değişiklikler gerçekleştiren Türkiye’nin sunduğu yeni işbirliği olanakları ile yatırım alanlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine inandığını vurgulayarak, “Türkiye ile AB’de arasındaki ilişkiler, ekonomi ve ticaret alanındaki işbirliğimizin artmasıyla çok daha güçlü duruma gelecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *