ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizmin geleceği nitelikli insan gücüne bağlı

Turizmin geleceği nitelikli insan gücüne bağlı
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 13.17
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 13.17
Türk turizminin geleceğinin eğitilmiş nitelikli insan gücüne bağlı olduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Şimşek, turizmin süreklilik istediğini, bu sürekliliğin sağlanması için insanların iyi yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bayraktar Lisesi’nde Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere bir konferans verildi. Konferansa katılan Gaziantep Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Şimşek, öğrencilere okullarda iyi eğitim verildiği taktirde turizmin geleceğinin daha iyi olacağını söyleyerek “Turizm Bakanlığı, çeşitli vakıflar ve bazı kuruluşlar turizme yönelik eğitimler ve sertifika veriyor. Bunlar turizme olumlu katkı sağlar. Ama önemli olan temel eğitimde turizm eğitimidir” diye konuştu.

Turizmin sadece güneş, deniz, kum olmadığını kaydeden Şimşek konuşmasına şöyle devam etti: “Geçenlerde Ankara’da bir turizm şurası düzenlendi. Bu şurada çevre, eğitim ve eğlence düşüncesi de maddeleştirilerek turizm kapsamına alındı. Turizmin gelişmesi için en alt yetkili birimden en üste kadar turizme katkıda bulunmalıdır. Turizm süreklilik ister. Bu sürekliliği sağlamak için insanlarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. Turizm alanlarında çalışanlar, çalıştıkları bölümlere uyum sağlamalıdır. Turizm bakımından gelişmiş tüm ülkelerde kendilerine özgü mutfaklarını ön plana çıkardıkları görülüyor. Bizim de kendimize özgü yemeklerimizin tanıtımını iyi yapıp ön plana çıkarmalıyız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *